Fyllda saffransbullar. Ljuvligt goda, superläckra saffransbullar med mandelmassfyllning. Jag tipsar också 3 superläckra, goda fyllningar som kan användas i bullarna, fyllning 1, 2 och 3.
Här hittar du recept på fler superläckra, goda saffransbullar – klicka här!
Fyllda saffransbullar
Ca 26 st
Deg
½ g saffran + 1 tsk strösocker
50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 krm salt
2 ägg
175 g smör, rumsvarmt
12–13 dl vetemjöl
Fyllning 1 (mandelmassa)
125 g mandelmassa, riven
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Fyllning 2 (vaniljfyllning)
150 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Fyllning 3 (vit choklad)
100 g smör, rumsvarmt
200 g vit choklad, hackad
2 tsk vaniljsocker
Garnering
1 ägg
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 26 bitar. Forma släta bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
3. Valfri fyllning: Blanda ihop alla ingredienserna till en smulig massa. Tryck ihop ca 26 kulor av massan.
4. Tryck ner en kula i varje bulle. Låt bullarna jäsa i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Pensla bullarna (degen) med uppvispat ägg.
6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–9 min. Låt dem svalna på ett galler.
7. Pudra florsocker över bullarna före servering.
Absolut de godaste bullar jag nånsin ätit!!!