Ugnspannkaka, även kallad tjockpannkaka, är ett klassiskt vardagsrecept som framförallt mina barn älskar. Pannkakan är fluffig, god och mycket lättlagad. Smeten tar bara några minuter att röra ihop och sedan sköter den sig själv i ugnen. Servera gärna med sylt och vispgrädde. Tips! Baka ugnspannkaka med bacon – klicka här för recept!
Kolla in mina andra goda, enkla matrecept – klicka här!
Ugnspannkaka
1 plåt
5 ägg
4 dl vetemjöl
1 krm salt
8 dl mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa upp äggen med en visp. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa allt till en slät smet. Låt den stå och vila i ca 15 min. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Häll smeten i en smord ugnsplåt eller långpanna med höga kanter.
3. Grädda ugnspannkakan mitt i ugnen i 22–25 min eller tills den ser färdig ut på ytan. Servera med valfri sylt. Tips! Baka ugnspannkaka med bacon – klicka här för recept!
Tips! Här hittar du fler goda, enkla matrecept – klicka här!
Tips! Här hittar du fler goda, enkla recept – klicka här!