Lättgjorda, supergoda panerade bönbiffar. Tänk på att vända dem försiktigt i stekpannan eftersom de faller sönder lätt.
Tips! Gör stekt avokado, så gudomligt gott – klicka här för recept!
Tips! Det är jättegott med hemgjord ajvar på biffarna – klicka här för mitt enkla recept!
Tips! Tillaga ljuvligt goda, veganska pannkakor – klicka här för recept!
Panerade bönbiffar
Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Ca 12 st
2 st tetrapak blandade bönor, 380 g med vätska
1 dl havregryn
2 vitlöksklyftor, hackade
½ gul lök, grovhackad
½ dl hackade färska kryddor, t ex persilja, timjan, basilika
salt
svartpeppar
Garnering
ca 1 dl ströbröd
GÖR SÅ HÄR
1. Häll bönorna i ett durkslag. Spola dem med kallt vatten.
2. Mixa bönorna ihop resten av ingredienserna i en hålshållsmaskin med knivar. Smaka av kryddningen.
3. Forma biffar av smeten och lägg dem på en skärbräda.
4. Häll ströbröd på en assiett. Ta upp biffarna, en och en, med en stekspade. Doppa båda sidorna i ströbröd.
5. Stek biffarna i rapsolja i en stekpanna på låg/medelvärme, några minuter på varje sida på medel/låg värme (inte för hög värme så de bränns). Vänd på dem försiktigt med en helt ren stekspade. Om det är kladd på stekspaden går biffarna sönder lättare vid vändningen.
Tips! Tillaga en supergod, enkel och nyttig Kesosallad och servera den till bönbiffarna – klicka här för recept!
Tips! Det är jättegott med hemgjord ajvar på biffarna – klicka här för mitt enkla recept!