Bloggar Lindas Bakskola Lindas mat Veganskt

Panerade bönbiffar

 

Lättgjorda, supergoda panerade bönbiffar. Tänk på att vända dem försiktigt i stekpannan eftersom de faller sönder lätt.
Tips! Gör stekt avokado, så gudomligt gott – klicka här för recept!
Tips! Det är jättegott med hemgjord ajvar på biffarna – klicka här för mitt enkla recept!
Tips! Tillaga ljuvligt goda, veganska pannkakor – klicka här för recept!

Panerade bönbiffar

Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Ca 12 st

2 st tetrapak blandade bönor, 380 g med vätska
1 dl havregryn
2 vitlöksklyftor, hackade
½ gul lök, grovhackad
½ dl hackade färska kryddor, t ex persilja, timjan, basilika
salt
svartpeppar

Garnering
ca 1 dl ströbröd

GÖR SÅ HÄR

1. Häll bönorna i ett durkslag. Spola dem med kallt vatten.

2. Mixa bönorna ihop resten av ingredienserna i en hålshållsmaskin med knivar. Smaka av kryddningen.

3. Forma biffar av smeten och lägg dem på en skärbräda.

4. Häll ströbröd på en assiett. Ta upp biffarna, en och en, med en stekspade. Doppa båda sidorna i ströbröd.

5. Stek biffarna i rapsolja i en stekpanna på låg/medelvärme, några minuter på varje sida på medel/låg värme (inte för hög värme så de bränns). Vänd på dem försiktigt med en helt ren stekspade. Om det är kladd på stekspaden går biffarna sönder lättare vid vändningen.

Tips! Tillaga en supergod, enkel och nyttig Kesosallad och servera den till bönbiffarna – klicka här för recept!

Tips! Det är jättegott med hemgjord ajvar på biffarna – klicka här för mitt enkla recept!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hummus

Hummus är en kikärtsröra som man enkelt mixar ihop. Röran innehåller kikärtor, vitlök spiskummin och lite citron. Supergod och passar att dippa grönsaker i, som sås till kött, kyckling och grönsaker och på buffébordet. Hummus kan göras både med och utan tahini (sesampasta). Jag har gjort den utan tahini för jag tycker röran är lika …

0

Chokladbollkladdkaka

En magiskt god chokladbollkladdkaka som både smakar kladdkaka och chokladbollar! Det bästa av två världar – chokladbollar och kladdkaka i ett. När jag bjöd mina vänner på denna var alla lyriska, den gick åt i ett nafs kan jag lova. Garnera kladdkakan med chokladbollar och minimarshmallows. Fäst dem med smält choklad. Tips! Ljuvligt, goda recept på …

0

Veganchokladbollar

  Ljuvligt goda, supersmarriga veganchokladbollar! Tips! Baka supergoda, mycket lättgjorda veganska havregrynsfrallor – klicka här för recept! Tips! Gör veganska pannkakor – klicka här för recept! Veganchokladbollar TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) 5 dl havregryn 100 g mjölkfritt margarin 1 dl strösocker eller 1 ½ dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 2 msk kakao …

0

Veganburgare

Lättgjorda, supergoda veganbiffar tillagade av bönor. Tänk på att vända dem försiktigt i stekpannan eftersom de faller sönder lätt.  Tips! Tillaga ljuvligt goda, veganska pannkakor – klicka här för recept! Veganburgare TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Ca 12 st 2 st tetrapak blandade bönor, 380 g med vätska 1 dl havregryn 2 vitlöksklyftor, …

0

Veganska hamburgerbröd

Luftiga, saftiga supergoda veganska hamburgerbröd! Tips! Gör veganska bönbiffar – klicka här för recept! Supergoda!!! Kalljäsning! Gör degen enligt receptet och låt degen jäsa övertäckt i kylen över dagen eller natten! Baka sedan ut den enligt receptet! Enkelt och smidigt så spar man tid och degen hinner jäsa långsamt i lugn och ro. TIPS! Följ mig …

0

Veganbiffar

Lättgjorda, supergoda veganbiffar tillagade av bönor. Tänk på att vända dem försiktigt i stekpannan eftersom de faller sönder lätt.  Tips! Tillaga ljuvligt goda, veganska pannkakor – klicka här för recept! Tips! Baka snabba, veganska frallor – klicka här för recept! Veganbiffar TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Ca 12 st 2 st tetrapak blandade …

0

Ajvar relish

Ajvar relish är en nyttig, underbart god paprikaröra. Den är lätt att göra och passar som tillbehör till de flesta maträtter, både kött, kyckling, lax och grönsaker! Den finns att köpa färdig på burk, både mild och stark i styrka. Du kan själv variera hettan på röran genom att tillsätta mer eller mindre vitlök och …

0

Müslifilmjölkslimpa

Müslifilmjölkslimpa som är superenkel att baka och den håller sig saftig i flera dagar i en plastpåse i rumstemperatur. Brödet innehåller bikarbonat och ingen jäst vilket innebär att den inte behöver jäsa. Degen tar några minuter och röra ihop och sedan sköter den sig själv i ugnen. Superenkelt och smidigt! Tips! Rosta egen nyttig müsli …

0

Semlor

Perfekta semlor – de här semmelbullarna är oerhört fluffiga, luftiga och mycket goda! Ett favoritrecept som jag varmt rekommenderar! Tips! Baka en superläcker semmelfläta som räcker till många – klicka här för recept! Tips! Baka en gudomligt god semmelkladdkaka – klicka här för recept! Semlor Ca 30 st 50 g jäst 3 dl mjölk, fingervarm …

1

Tjockpannkaka

Tjockpannkaka, även kallad ugnspannkaka, är ett klassiskt pannkaksrecept som framförallt barnen älskar. Pannkakan är fluffig och mycket lättlagad. Smeten tar bara någon minut att röra ihop och sedan sköter den sig själv i ugnen. Servera gärna med vispgrädde och sylt. Tips! Baka ugnspannkaka med bacon – klicka här för recept! Här hittar du fler goda matrecept …

0

Sötsur kycklingfilé i sås

Sötsur kycklingfilé i sås – en lättgjord vardagsrätt som både vuxna och barn gillar. Lägre fetthalt än vispgrädde eller creme fraische funkar också bra, men vispgrädde gör såsen allra krämigast. Tips! Servera kycklingen med flingsaltklyftpotatis – klicka här för recept! Tips! Servera kycklingen till en nyttig, fräsch och supergod Kesosallad – klicka här för recept! Här …

0

Veganska semlor

Fluffiga, härliga semlor med ingredienser som bara kommer från växtriket. Frys in de bullar du inte gör semlor av och ta fram och gör i ordning dem med mandelmassa och grädde vid ett annat tillfälle. Tips! Om man vill att bullarna ska få lite extra färg kan man pensla dem med sockerblandning innan gräddning (strösocker …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x