Fluffiga, supergoda, härliga grahamsfrallor. De går bra att frysa in och passar perfekt till frukost, mellis eller när man är sugen på en god smörgås. Grahamsmjölet kan bytas ut mot rågmjöl.
Tips! Baka kalljästa grahamsfrallor – klicka här för recept!
Tips! Baka godaste, härligaste filmjölkslimpan som inte behöver jäsa – klicka här för recept!
Grahamsfrallor
Ca 30 st
50 g jäst
10 dl vatten, fingervarmt
1 msk salt
½ dl rapsolja
4 dl grahamsmjöl
19–20 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och sist vetemjölet, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 1 tim.
2. Forma ca 30 frallor av degen och lägg dem på en plåta. Strö över lite vetemjöl och nagga bröden med en gaffel. Bröden kan variera i storlek, de kan vara runda eller avlånga.
3. Låt bröden jäsa under bakduk och låt dem jäsa i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem jäsa under bakduk.
Tips! Baka kalljästa grahamsfrallor – klicka här för recept!
Tips! Baka godaste, härligaste filmjölkslimpan som inte behöver jäsa – klicka här för recept!
Vad menas med 10 vatten , fingervarmt i receptet?????