Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Lindas småkakor

Arraksbollar

 

Arraksbollar är en mycket populär konditoribit som är makalöst god! Baka den själv och njut av denna ljuvliga boll! Smaka av degen och tillsätt lagom mängd arraksarom.

Tips! Baka hemgjorda Delicatobollar – klicka här för recept! De är makalöst goda och läckra!

Arraksbollar

Ca 15 st

150 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
500 g småkakor eller sockerkaka (ca 5 dl)
1– 1 ½ tsk arraksarom

Garnering
200 g mörk choklad
chokladströssel

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ihop smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och söndersmulade småkakor eller sockerkaka till en deg.

2. Dela degen i ca 15 bitar. Rulla dem till bollar.

3. Smält chokladen över vattenbad.

4. Doppa varje boll i den smälta chokladen. Strö över chokladströssel. Låt dem stelna i kylen.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Rostade morötter

  Rostade morötter är makalöst gott och ett perfekt tillbehör till allt som är grillat eller egentligen till vilken mat som helst. Jag brukar krydda mina morötter med rosmarin, men det kan man utesluta eller byta ut till någon annan örtkrydda, t ex basilika eller timjan. Rostade morötter 5–10 morötter (valfri mängd) 2 klyftor vitlök …

0

Pasta och köttfärsgratäng

  Pasta- & köttfärsgratäng – en riktigt god, lättgjord vardagsrätt som hela familjen älskar! Perfekt att slänga ihop om man har överbliven köttfärssås som man vill göra en ny rätt av. Tips! Gör en supergod köttfärssås – klicka här för recept! Pasta- & köttfärsgratäng ca 1 ½  liter kokt pasta 5–7 dl färdiglagad köttfärssås 2 dl majs …

0

Rabarberpaj

  Rabarberpaj är bland det godaste som finns – och här får ni ett väl beprövat, klassiskt, underbart gott faoritrecept som alltid lyckas! Tips! Rabarberpaj Fyllning 3–4 rabarberstänger beroende på storlek 3–4 msk strösocker 1 msk potatismjöl Smuldeg 150 g smör, rumsvarmt 2 ½ dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 dl strösocker ½ tsk flingsalt GÖR SÅ …

0

Grillad sparris

  SPARRIS Grillad (eller stekt) sparris är ljuvligt gott och mycket enkelt att tillaga. Ät den som tillbehör till grillad mat, som förrätt innan maten eller som tilltugg till ett glas bubbel eller en drink innan middagen. Grillad sparris färsk grön sparris olja salt ev. en klyfta vitlök GÖR SÅ HÄR 1. Värm upp en …

0

Slime – bästa receptet

  Bästa Slimereceptet! Min dotter Frida har provat massor av slimerecept. Det här är det bästa och enklaste receptet som ger en otroligt härlig slime. Receptet innehåller raklödder, lim och linsvätska. Linsvätskan tillsätter man sist och det är den som gör att slimen får den typiska slimekonsistensen. Slime – bästa receptet ca 1 dl raklödder  …

0

Slime

  Bästa receptet på Slime! Min dotter Frida har testat sig fram och gjort massor av olika sorters slimerecept. Och det här är det absolut bästa och enklaste receptet som ger en otroligt härlig, häftig slime. Receptet innebär att man blandar lika mängder raklödder och lim. Linsvätskan tillsätter man sist och det är den som …

0

Hamburgare

  Sommarens godaste mat – hemgjord hamburgare! Tips! Baka supersaftiga, goda hamburgerbröd till burgaren – klicka här för recept! Godaste tillbehören: Hemgjord guacamole – klicka här för recept! Klyftpotatis med flingsalt – klicka här för recept! Majsröra – klicka här för recept! Ajvar relish – klicka här för recept! Tzatziki – klicka här för recept! …

0

Snabba korvbröd

  De här korvbröden är supergoda och mycket lätta att baka. Degen kan göras några timmar innan gräddning (förvara den i kylen). Det går även bra att grädda dem på grillen, men tänk på att värmen på glöden inte bränner bröden underifrån. Lägg på locket under gräddningen. Tips! Baka saftiga, goda hamburgerbröd – klicka här …

0

Schweizernöttårta

  En underbart god, superlättbakad chokladtårta med grovhackad schweizernöt på toppen! Passar som dessert efter en god middag eller som tårta på födelsedagskalaset. En favorit som är magiskt god! Schweizernöttårta Ca 12 bitar 150 g smör 3 dl strösocker ¾ dl kakao ½ krm salt 2 tsk vaniljsocker 1 ¾ dl vetemjöl 3 ägg Garnering 200 g …

0

Bakpulverbullar som inte behöver jäsa

  LÄCKRA, GODA BAKPULVERBULLAR Bullarna är helt klara på ca 30 minuter (inklusive bakning och gräddning). 15 min bakning + 15 min gräddning! Frys in dem direkt om du inte äter upp alla bullar för bakpulverbullar blir torra snabbare än vanliga bullar. Bakpulverbullar som inte behöver jäsa Ca 20 st 75 g smör, smält ½ dl strösocker …

0

AMERIKANSKA HALLONPANNKAKOR

Amerikanska pannkakor är tjockare och luftigare än vanliga pannkakor eftersom smeten innehåller mindre mjölk samt bakpulver som gör att de tjocknar mer under gräddningen. De passar bra till frukost, men kan såklart ätas till vilken måltid som helst. De är allra godast nygräddade! Servera dem gärna med vispgrädde. Tips! Gör supergoda pannanpannkakor – klicka här för recept! Tips! …

0

Majsdip

  MAJSDIP En ljuvligt god, nyttig dip som man kan dippa tacoschips och vanliga chips i, den kan ätas som sås till maträtter, i tacos eller att dippa grönsaker i. Även om man mixar den länge kan man känna av lite av skalet på majsen, men det gör absolut ingenting! Denna röra är gudomligt god! Tips! …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x