Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Lindas mat Lindas pizza

Pizzabullar

 

Pizzabullar är så gott att ta med sig ut på utflykten eller varför inte baka en sats och frysa in och ta fram när man är sugen. Barnen kan själva tina dem i mikron och äta dem till mellis. De passar också bra på en läcker buffé eller till en fräsch sallad.

Tips! Baka supergod snabbpizza som inte behöver jäsa – klicka här för recept!

Klassiska pizzabullar

Ca 50 st

50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
3 msk rapsolja
18-20 dl vetemjöl

Tomatsås
3 dl krossade tomater
1 dl tomatpuré
2 msk torkad oregano

Fyllning (eller annan valfri fyllning)
ca 400 g rökt skinka, strimlad 
ca 500 g ost, riven
ev färsk oregano

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.

2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 1 cm tjock.

3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna.

4. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna.

5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.

6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Tips! Baka hemgjord Calzone som är underbart god! Klicka här för recept!

Tips! Baka hemgjord Calzone som är underbart god! Klicka här för recept!

Prenumerera
Notis om
guest

1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tina
Tina
4 år sedan

Hej Linda.
Bakade dessa i går, såå goda,, dom är redan slut 😀
Jag lade upp bilder på dem jag bakat i mat och bakgrupper på facebook.
Jag hoppas det är ok jag länkade diin hemsida när dom frågade hur j.ag gjort dem.
Du har så många underbara recept. Du är en stor inspiration för så många. Både ser och hör. att det är väldigt många som pratar om dig och använder dina recept 😀
Tack för alla bilder och beskrivningar som gör det lätt för oss att lära oss.
Håller på att bemästra min rädsla för degar nu när jag är isolerad hemma.
Mvh Tina

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Toscakaka

  En oerhört saftig och mjuk sockerkaksbotten med ett knäckigt täcke av toscasmet på toppen. En av de absolut godaste kakorna som finns! Tips! Baka en galet god kokostosca-kladdkaka – klicka här för recept! Toscakaka Ca 12 bitar 2 ägg 1 ½ dl strösocker 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 100 g smör, smält ½ dl mjölk …

0

Bärsmoothie

  Nyttig, fräsch och supergod smoothie fylld med härliga bär! Mycket lätt att göra och blir snabbt en favorit när du väl smakat den! Tips! Gör en krämig, nyttig, härlig smoothie med fryst mango i – klicka här för recept! Bärsmoothie 150 g halvfrusna jordgubbar 150 g halvfrusna hallon 150 g banan 3 dl mjölk eller valfri …

2

Pannbröd

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Ljuvligt goda pannbröd som man snabbt och enkelt steker i stekpannan! Degen tar bara några minuter att blanda ihop. Ett perfekt frukostbröd eller baka dem och njut av dem till en sallad eller …

0

Snabbaste limpan

  SUPERGOD, SUPERSNABB LIMPA Snabbare limpa än så här går det inte att baka! Och det bästa av allt är att den är ljuvligt god! Tips! Baka snabba frukostfrallor – klicka här för recept! Snabbaste limpan 1 st 7 dl vetemjöl 1 tsk salt 1 msk bakpulver ½ dl rapsolja (eller 50 g smör) 3 …

1

Ballerina Ice Cream Cake

En mycket lättgjord, makalöst god och läcker glasstårta med Ballerina chokladboll (men man kan använda vilken Ballerina-sort man vill) som jag blandat med en krämig, svalkande glass. En underbar Ballerina chokladboll Ice Cream Cake som passar som dessert efter en god middag, som födelsedagstårta till sommarfikat eller njut av den framför tv:n en skön fredagskväll. …

1

Pärlsockerkaka

  SUPERSAFTIG, GOD PÄRLSOCKERKAKA Filmjölken i smeten gör kakan oerhört saftig och god. Det går att byta ut filmjölken mot 1 ½ dl mjölk, men filmjölk gör den extra saftig och mjuk. Tips! Baka en underbar kanelbullekladdkaka – klicka här för recept! Pärlsockerkaka Ca 10 bitar Kanel och pärlsocker är goda smaksättare i denna mjuka …

0

Fryst jordgubbscheesecake

  En riktigt läcker, härlig jordgubbscheesecake! Låt din cheesecake smälta lite lätt i kanterna innan servering. Tips! Baka världens godaste jordgubbskladdkaka – klicka här för recept! Fryst jordgubbscheesecake ca 12 bitar Botten 250 g digestivekex 100 g smör, smält Fyllning 15 st jordgubbar, mosade 2 dl strösocker 2 ägg, delade i vitor & gulor 5 dl …

0

Grovlimpa som bara jäser en gång

En mycket lättbakad limpa med grovt mjöl i degen. Den jäser bara en gång direkt i formen vilket är smidigt och enkelt! Tips! Baka grova grötfrallor som är mycket saftiga och goda! Klicka här för recept! Reklam för Lindas avlånga ugnsform BAKTIPS! Baka gärna limpan i min avlånga ugnsform som jag tagit fram till bakning! …

2

Chokladkaka med färska jordgubbar

  En otroligt god, läcker chokladkaka fylld med färska jordgubbar. Den här är mycket uppskatt, lyxig och läcker att bjuda på! Tips! Baka en underbar jordgubbskladdkaka – klicka här för recept! Chokladkaka med färska jordgubbar 250 g mörk eller ljus choklad ca 12 jordgubbar (beroende på storlek) GÖR SÅ HÄR 1. Smält chokladen över vattenbad. …

0

MARÄNGTÅRTA MED BÄRGRÄDDE

  En riktigt härlig, stor marängtårta som räcker till många! Jag penslar smält choklad på marängbottnen av två anledningar; dels för att det är underbart gott, men också för att marängen då inte blir blöt och mjuk av vispgrädden och bären. Man kan självklart variera fyllningen helt efter egen smak! Tips! Baka en rund marängtårta …

2

Vitlökskycklingfilé

  Oerhört mör kyckling i ugn som fullkomligt smälter i munnen och enkel att tillaga. Den låga värmen i ugnen gör kycklingen oerhört mör och saftig. Rätten passar perfekt både till middag och lunch. Om det blir kycklingfiléer över kan man äta dem kalla i en kycklingsallad. Vitlökskycklingfilé 4 portioner 4 kycklingfiléer salt Garnering 2 msk …

0

Chokladrulltårta

Rulltårtor är festliga och passar både till vardags och högtider. Gör en variant med choklad rakt igenom eller en ljus, men byt då ut alla kakao i receptet mot ½ dl vetemjöl till (det blir totalt 2 dl vetemjöl). Tips! Baka en drömrulltårta fylld med krämig vaniljsmörkräm – klicka här för recept! Chokladrulltårta 12–15 bitar 3 ägg …

0
1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x