- Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt.
- Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det och mjölken i äggsmeten.
- Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 5 min. Lägg under tiden ett bakplåtspapper på bakbordet och strö över ett jämnt lager med strösocker.
- Stjälp upp bottnen på det sockrade bakplåtspappret. Dra av papperet.
- Fyllning: Bred ut ett tunt lager sylt på hela bottnen.
- Rulla ihop rullen från långsidan. Skär rullen i bitar, ca 2 cm tjocka.
Chokladrulltårta
Du kanske också gillar...
Fler recept...
Drömrulltårta
LJUVLIGT GOD DRÖMRULLTÅRTA En supergod klassiker fylld med krämig vaniljsmörkräm. Det är viktigt att chokladbottnen ha kallnat helt innan man brer på smörkrämen för annars smälter den på bottnen. Förvara rulltårtan inplastad i kylskåpet. Drömrulltårta 12–15 bitar 3 ägg 1 ½ dl strösocker 1 ½ dl vetemjöl ½ dl kakao 1 tsk bakpulver …
Fröknäcke
Knaprigt knäckebröd proppat med nyttiga, fiberrika frön. Fröknäcke är lika gott till frukost som tilltugg till fördrinken på festen. Eller som snacks framför tv:n på lördagskvällen. Fröna är fullproppade med nyttiga fibrer, mineraler och vitaminer. Förvara brödet i en burk med tätslutande lock. Fröknäcke Ca 20 bitar ½ dl solrosfrön ½ dl sesamfrön ½ dl …
Tekakor
Mjuka, saftiga, ljuvligt goda tekakor. Dessa bröd är riktiga favoriter som man kan äta hur många som helst. De har en rykande åtgång och alla i familjen älskar dem! Tips! Mjölken gå att byta ut mot vatten, men då blir de lite segare i konsistensen. Men supergoda ändå! Tekakor 50 g jäst 6 dl …