Ljuvligt god vetebulle med klassisk kanelfyllning som dessutom är väldigt snygg. Favoritbulle nummer 1!!!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Tips! Baka snabba saftiga bullar som inte behöver jäsa – klicka här för recept!
Kanelsnurra
1 st
25 g jäst
2 ½ dl mjölk, fingervarm
½ dl strösocker
1 krm salt
75 g smör, rumsvarmt
7–8 dl vetemjöl
Fyllning
50 g smör, rumsvarmt
ca 2 msk vaniljsocker
¾ dl strösocker
2 tsk kanel
Garnering
1 ägg
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt strösocker, salt, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.
3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Blanda under tiden ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål.
4. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut den till en rektangel, ca 35 x 40 cm. Bred ut fyllningen.
5. Rulla ihop rektangeln från långsidan till en rulle. Dela hela degen på längden med en vass kniv.
6. Snurra ihop längderna med snittytan utåt och forma den till en krans. Kläm ihop ändarna ordentligt.
7. Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
8. Pensla kransen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
9. Grädda snurran längst ner i ugnen i 25–30 min. Låt den svalna under bakduk på plåten.
Tips! Baka snabba saftiga bullar som inte behöver jäsa – klicka här för recept!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)