Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar

Kanelkrans

 

Ljuvligt god vetebulle med klassisk kanelfyllning som dessutom är väldigt snygg. Favoritbulle nummer 1!!!

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Tips! Baka snabba saftiga bullar som inte behöver jäsa – klicka här för recept!

Kanelsnurra

1 st

25 g jäst
2 ½ dl mjölk, fingervarm
½ dl strösocker
1 krm salt
75 g smör, rumsvarmt
7–8 dl vetemjöl

Fyllning
50 g smör, rumsvarmt
ca 2 msk vaniljsocker
¾ dl strösocker
2 tsk kanel

Garnering
1 ägg
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp.

2. Tillsätt strösocker, salt, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Blanda under tiden ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål.

4. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut den till en rektangel, ca 35 x 40 cm. Bred ut fyllningen.

5. Rulla ihop rektangeln från långsidan till en rulle. Dela hela degen på längden med en vass kniv.

6. Snurra ihop längderna med snittytan utåt och forma den till en krans. Kläm ihop ändarna ordentligt.

7. Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

8. Pensla kransen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

9. Grädda snurran längst ner i ugnen i 25–30 min. Låt den svalna under bakduk på plåten.

Tips! Baka snabba saftiga bullar som inte behöver jäsa – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Sötsur grönsakswok

  NYTTIG SNABBMAT Det går så snabbt och enkelt att tillaga denna nyttiga, supergoda rätt. Ät de stekta grönsakerna som de är Ät grönsakerna som de är eller servera till en bit kyckling, lax, köttbit, grönsaksbiff, ris eller något annat du gillar. Alla grönsaker som är hårda går att woka. Gurka och tomater innehåller för mycket …

0

Klyftpotatis

  KLYFTPOTATIS Potatis ska tillagas på hög värme. Om den tillagas i för låg värme kan det bli en hård kärna i mitten som inte blir mjuk oavsett hur länge man kör den i ugnen. Temperaturen 50-60 grader måste passeras snabbt genom potatisen för att kärnan i potatisen ska bli mjuk. Om den värms upp …

0

Cookies med godis

  Smartiescookies – spröda, ljuvligt goda småkakor med godis på toppen! Riktiga favoriter som är goda till fikat, och en riktig favorit på barnkalas! Farinsockret ger en härlig kolasmak, men har man inte det hemma funkar endast 1 dl strösocker. Tips! Baka en cookies cake som är som en kladdkaka, den är galet god! Klicka här för …

0

Köttfärssås

  Lättlagad, ljuvligt god köttfärssås! En klassisk vardagsrätt som alltid är uppskattad av både barn och vuxna. Smaka av kryddningen och tillsätt mer eller mindre kryddor beroende på vilken styrka du vill ha. Servera med pasta och/eller sallad. Tips! Tillaga en underbart god curryköttfärssås – klicka här för recept! Tips! Tillaga en supergod spagetti- och …

0

Spagetti och köttfärssåsgratäng

  Om du har köttfärsåsrester kvar kan man enkelt tillaga en ny rätt av den. Blanda spagetti eller annan valfri pasta med köttfärsås i en ugnsform, gratinera med ost och du har en ny supersmarrig maträtt som både barn och vuxna gillar! Tips! Blanda ner majs, champinjoner eller lök i gratängen. Tips! Tillaga en supergod …

0

Blåbärspaj

  En ljuvligt god smulpaj som har en rykande åtgång. Ett klassiskt mycket gott recept som alltid är uppskattat! Tips! Baka små blåbärspajer i muffinsform – klicka här för recept! Tips! Baka superläckra, supregoda blåbärsmuffins – klicka här för recept! Blåbärspaj 8–10 personer Fyllning ca 5 dl blåbär 1 msk potatismjöl 1 msk strösocker Smuldeg …

0

Pizzabullar

  Pizzabullar är så gott att ta med sig ut på utflykten eller varför inte baka en sats och frysa in och ta fram när man är sugen. Barnen kan själva tina dem i mikron och äta dem till mellis. De passar också bra på en läcker buffé eller till en fräsch sallad. Tips! Baka …

1

Toscakaka

  En oerhört saftig och mjuk sockerkaksbotten med ett knäckigt täcke av toscasmet på toppen. En av de absolut godaste kakorna som finns! Tips! Baka en galet god kokostosca-kladdkaka – klicka här för recept! Toscakaka Ca 12 bitar 2 ägg 1 ½ dl strösocker 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 100 g smör, smält ½ dl mjölk …

0

Bärsmoothie

  Nyttig, fräsch och supergod smoothie fylld med härliga bär! Mycket lätt att göra och blir snabbt en favorit när du väl smakat den! Tips! Gör en krämig, nyttig, härlig smoothie med fryst mango i – klicka här för recept! Bärsmoothie 150 g halvfrusna jordgubbar 150 g halvfrusna hallon 150 g banan 3 dl mjölk eller valfri …

2

Pannbröd

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Ljuvligt goda pannbröd som man snabbt och enkelt steker i stekpannan! Degen tar bara några minuter att blanda ihop. Ett perfekt frukostbröd eller baka dem och njut av dem till en sallad eller …

0

Snabbaste limpan

  SUPERGOD, SUPERSNABB LIMPA Snabbare limpa än så här går det inte att baka! Och det bästa av allt är att den är ljuvligt god! Tips! Baka snabba frukostfrallor – klicka här för recept! Snabbaste limpan 1 st 7 dl vetemjöl 1 tsk salt 1 msk bakpulver ½ dl rapsolja (eller 50 g smör) 3 …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x