Det främre blomkålshuvudet är penslat med olja, vitlök och svartpeppar och det bakre med vitlök, olja och curry. Såååå goda båda två!
Tips! Baka veganska snabbfrallor på 15 min – klicka här för recept!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Den ugnsbakade blomkålen blir verkligen underbar i konsistensen, mjuk, saftig och den fullkomligt smälter i munnen. En ny favorit som kommer göras ofta hemma hos mig! Sååå bra och enkelt recept! Det tar lång tid i ugnen, men då får man passa på att göra något annat undertiden. Tips! Gör två-tre stycken samtidigt, de håller ett par dagar i kylskåpet.
Ugnsbakad blomkål
1 blomkålshuvud
½ dl rapsolja eller olivolja
salt
Smaktips
curry
vitlök
färska kryddor, t ex basilika, timjan, oregano
svartpeppar
Tips! Tillaga stekt avokado med vitlök och flingsalt – klicka här för recept! Det är galet gott!
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda oljan med önskad smaksättare, t ex pressad vitlök, curry eller färska kryddor.
3. Lägg blomkålshuvudet i en ugnsform. Pensla hela blomkålshuvudet med oljan. Strö över lite grovmalen svartpeppar.
4. Baka blomkålshuvudet längst ner i ugnen i ca 80 min (lägg till ca 20 min om blomskålshuvudet är stort).
Tips! Baka veganska snabbfrallor på 15 min – klicka här för recept!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)