Rivna morötter i degen gör bröden extra saftiga, näringsrika och goda. De är supergoda till frukost eller till en sallad, middag eller på en buffé. Även barnen älskar dessa bröd och märker inte att det är morötter i brödet. Frys gärna in bröden. Tips! Halva mjölmängden kan bytas ut mot rågsikt om man vill ha lite grövre bröd.
Tips – kalljäsning: Låt frallorna jäsa på plåten i kylen över natten och grädda direkt när du vaknar (då kan du strunta i jäsningen i bunken, en jäsning på plåten räcker).
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)
Goda morotsfrallor
Ca 24 st
Rivna morötter i degen gör bröden saftiga och goda.
50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja
2 tsk salt
2 morötter, rivna
14–16 dl vetemjöl
Garnering
1 ägg
sesamfrön
GÖR SÅ HÄR
1. Skala och riv morötterna fint.
2. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt och morötter. Rör om. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och knåda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
3. Rulla ca 24 runda bullar av degen och lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.
Det ska inte vara någon rågsikt, receptet är uppdaterat. Läs tipset! Med vänlig hälsning Linda
Hej,
Jag tog 5 dl rågsikt och 9 dl vetemjöl special .
De blev supergoda!
Vänliga hälsningar
Anneli
Det ska inte vara någon rågsikt, receptet är uppdaterat. Läs tipset! Med vänlig hälsning Linda
Supergoda bröd, älskar detta recept!
Alla man bjuder dessa på! Tycker dom är super goda!
Testar o baka det nu🙏❤️
Åh så goda dessa blev. Älskar receptet Tack Linda
Verkligen supergoda och enkla att göra