Saftiga, rustika, härliga morotsfrallor. De går bra att frysa in och ta fram önskat antal och tina när du ska äta dem. Passar till frukost, till en sallad eller på en buffé.
Tips! Pensla bröden med vatten och strö över sesamfrön eller solroskärnor.
Tips! Baka tekakor med rivna morötter i degen – klicka här för recept!
Morotsfrallor
Ca 20 st
50 g jäst
8 dl vatten
2 msk rapsolja
2 tsk salt
1 stor morot (eller två små)
8 dl rågsikt
10 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.
2. Skala och riv moroten fint.
3. Tillsätt rapsolja, salt, morot, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Blanda till en lätt kladdig, men smidig deg. Knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
4. Rulla degen i vetemjöl. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt.
5. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem svalna på ett galler.
Man lär sig och jag är väldigt intresserad att baka olika bröd tack så mycket