Makaronipudding – en riktig vardagsklassiker som är mättande, lättgjord och en favorit hos både barn och vuxna. Falukorven kan bytas ut mot rimmat sidfläsk, kassler, bacon eller prinskorv.
Tips! Tillaga en supergod pasta- och bacongratäng – klicka här för recept!
Makaronipudding
ca 2 liter kokade makaroner
1 falukorvsring
1 gul lök
Äggstanning
4 ägg
6 dl mjölk
1 krm salt
en nypa svartpeppar
(ev. 2 dl riven ost)
GÖR SÅ HÄR
1. Koka pastan enligt förpackningen.
2. Skär falukorven i småbitar. Stek dem lätt i en stekpanna med smör.
3. Skär löken i små bitar. Fräs dem i en stekpanna med smör.
4. Sätt ugnen på 200 grader. Häll pastan i en ugnsfast form. Blanda dem med falukorvsbitarna.
5. Äggstanning: Vispa upp äggen i en skål. Tillsätt mjölken och vispa ihop allt med lite salt och svartpeppar. Det är gott att blanda ner riven ost i äggstanningen, men inget måste, det är frivilligt.
6. Häll äggstanningen över makaronerna.
7. Grädda makaronipuddingen längst ner i ugnen i 20–25 min eller tills den stelnat. Servera gärna med en fräsch sallad.
Tips! Servera en otroligt god krämig avokadosallad till makaronipuddingen – klicka här för recept!