Supersaftig, mjuk och god saffranskaka som verkligen rekommenderas! Den är så god, så god, så god!!!
Tips! Gör en superläcker, lyxig fryst saffranscheesecake med pepparkaksbotten! Den är galet god!
Mjuk saffranskaka
Ca 12 bitar
175 g smör, smält
1 pkt saffran (½ gram)
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
3 ¾ dl vetemjöl
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och blanda ner saffranet.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, vetemjöl och smörblandningen. Blanda ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–45 min. Låt den svalna i formen. Pudra gärna över florsocker före servering.
Fantastik god, saftig. Nästa gång ska jag minska lite på sockret.
Underbar god, mina barnbarn älskade den! Fick baka den flera gånger. alltid lika god.Tack söta Linda för dina recept, bakar ofta efter dina recept. Allt blir lika gott.