Ljuvligt god, härlig, läcker saffranskladdkaka!
Tips! Tillsätt 150 g smält vit choklad i smeten så blir kladdkakan extra lyxig och god!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Saffranskladdkaka
Ca 12 bitar
150 g smör
1 påse saffran 0,5 g
2 ½ dl strösocker
½ krm salt
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg
½ krm kardemummakärnor, mortlade
Tips! Smält ner 100 g vit choklad så blir kakan extra lyxig och läcker!
Garnering
florsocker
Tips att servera till kladdkakan:
Hallongrädde
3 dl vispgrädde
ca 1 dl hallon, frysta eller färska
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna (förutom kardemumman) i kastrullen och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad (bröa formen med riven kokos eller ströbröd) eller bakplåtspappersklädd form, 23–24 cm i diameter, med löstagbar kant.
3. Strö kardemumman över smeten i formen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra ev. kakan med florsocker före servering. Servera den gärna med lättvispad grädde blandad med hallon.