Bloggar Lindas Bakskola Lindas choklad Lindas kladdkakor

Kladdkaka för 1 person på 1 minut

100 röster

Ett riktigt toppenrecept när man vill ha kladdkaka blixtsnabbt! Så enkelt och himmelskt gott!!! Det går alldeles utmärkt att göra kladdkaka i mikron.

I kladdkaka som gräddas i ugnen använder man ägg och det kan man göra med denna också, men den blir lite stabbigare då, om man vill ha kladdigare så använd mjölk istället.

Kladdkaka för 1 person på 1 minut

1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
1/2 dl mjölk (eller 1 ägg)
1/2 dl smör, smält

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en djup tallrik. Tillsätt resten och rör ihop till en smet.

2. Kör på högsta effekt i 40–60 sekunder i mikron. Tiden kan variera eftersom effekten är lite olika i olika ugnen.

När kladdkakan börjar resa på sig lite lätt är den klar. Känn med en sked att den är lätt kladdig. Om den är för kladdig, kör några sekunder till. Om den blir för välgräddad får du prova att köra den kortare tid nästa gång. Lycka till!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Havregrynsbröd i stekpanna

Supernyttiga bröd som innehåller havregryn och ägg. Ett suveränt recept där bröden steks direkt i en torr stekpanna. Så enkelt, hälsosamt och gott! Bröden blir lite knapriga på ytan och ett riktigt favoritbröd som jag verkligen rekommenderar! 1 bröd innehåller: 20 g kolhydrater14 g protein TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla …

0

Enkla bagels

ENKLA BAGELS Klassiska bagels brukar kokas i vatten före gräddning, men jag har gjort en enklare variant där jag hoppar över det momentet. Ljuvligt goda bröd som passar både frukost, mellanmål, picknick och buffé. Enkla bagels 12 st50 g jäst6 dl vatten, fingervarmt2 tsk salt3 msk rapsolja7 dl rågsiktca 7 dl vetemjöl Garnering1 ägg, uppvispatca …

0

Pull apart bread / kanellängd

PULL APART BREAD I USA kallas den här vetelängden för pull apart bread, dra isär-bröd på svenska. Den blir oerhört saftig och gräddas i en limpform. Superläcker, kul variant av en kanellängd. Och den blir extra saftig när den gräddas på detta sätt i en limpform! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla …

0

Havrefrallor utan vetemjöl

Klicka på filmen ovan för att se hur man bakar havrefrallor utan vetemjöl. Nyttiga havrefrallor utan vetemjöl. Mycket lätta att baka och ljuvlig goda! Havremjölet är lätt att göra själv: mixa havregryn i en mixer med knivar. HAVREMJÖL kan du göra själv genom att mixa havregryn i en knivmixer. Den färdiga mängden havregryn ska bli …

0

TWEEK CORNY CRUNCH KLADDKAKEMUFFINS UTAN SOCKER

REKLAM FÖR TWEEK Jag har bakat underbara sockerfria kladdkakemuffins fyllda med Tweek Corny Crunch. Dessa underbara chokladgodisar är crunchiga i mitten och täckta med läcker, sockerfri mjölkchoklad. Så himla bra och gott recept för alla som vill äta sockerfritt och nyttigare bakverk! Tweeks Corny Crunch passar så perfekt i de kladdiga muffinsen. Crunch + kladdkaka …

0

Lågkolhydratlimpa med 2 kolhydrater per skiva

Lågkolhydratlimpa. Baka med mandelmjöl ger ett mycket saftigt och oerhört mjukt bröd. Det här brödet är väldigt bra för den som vill äta lite kolhydrater. Varje skiva innehåller endast 2 kolhydrater.  En dröm för diabetiker som letar efter ett bröd med få kolhydrater. Brödet är allra godast att äta med ett pålägg man gillar.  Bikarbonat …

0

Kokt blomkål

Kokt blomkål är ett supergott, nyttigt tillbehör som passar till det mesta, t ex kyckling, lax, fisk, kött, vegobiffar m m. Ett tips är att ringla över lite smält smör på blomkålen när du lagt upp den i en skål eller på tallriken, men det är gott även utan. Kokt blomkål 1 blomkålshuvud 1 tsk …

0

Morotsfrallor brytbröd

Rivna morötter i degen gör bröden extra saftiga och goda! Innanmätet i frallorna blir oerhört mjukt  när degen jäser ihop under gräddningen. Morotsfrallor brytbröd 12 st 50 g jäst 6 dl vatten eller mjölk, fingervarmt  3 msk rapsolja eller smör 2 tsk salt 3 dl finrivna morötter 4 dl grahamsmjöl 10 dl rågsikt Garnering 1 …

0

Cookiesnittar

Himmelskt goda Cookiesnittar med massor av choklad i degen. Jag älskar dessa kakor, bland de godaste jag vet! Cookiesnittar 30 st 200 g smör, rumsvarmt1 dl strösocker2 dl brunt farinsocker2 tsk vaniljsocker1 ägg4 dl vetemjöl1 krm salt Fyllning150 g hackad choklad eller chokladknappar (mörka eller ljusa) (spara några till garnering) GÖR SÅ HÄR 1. Sätt …

0

Nattjäst bröd i långpanna

Servera nybakat bröd till frukost. Gör degen på kvällen och låt den jäsa i kylskåpet under natten. Ta ut den nattjästa degen ur kylen direkt när du vaknar, sätt på ugnen och grädda bröden medan du dukar fram frukostprylarna på bordet. Väck familjen med en härlig doft av nybakat! Nattjäst bröd i långpanna 16 st …

0

Kärleksmums

KÄRLEKSMUMS Saftig chokladbotten med ett ljuvligt täcke av chokladglasyr och kokos. Tips! Baka underbart goda kärleksumsmumffins – klicka här för recept! Kärleksmums 25 bitar 4 ägg3 dl strösocker1 msk vaniljsocker¾ dl kakao2 ½ tsk bakpulver150 g smör, smält1 ½ dl mjölk4 ½ dl vetemjöl Glasyrca 2 msk kaffe½ dl kakao1 msk vaniljsocker5 dl florsocker75 g smör, smält1–2 msk vatten Garneringkokos …

0

Baka i långpanna

Min nya bok Baka i långpanna innehåller recept som är suveräna hela sommaren! KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN BOK BAKA I LÅNGPANNA!

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x