Bloggar Lindas Bakskola Lindas jul Lindas saffran

Minilussebullar

28 röster

IMG_0527

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA BOK: LINDAS JULBAK!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är lindas-jul-1024x831.jpg

Mjuka, härliga, små minilussebullar. Självklart kan man baka ut bullarna i normalstor storlek, men då behöver man grädda dem i 9-12 min, beroende på storlek. Ett riktigt toppenrecept som varmt rekommenderas!!!

Tips! Forma bullarna i olika, fina lussebullsformer – klicka här för bild som visar hur man gör!

Minilussebullar

35–40. Antalet beror på vilken storlek man gör bullarna.

25 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 påse saffran
75 g smör, rumsvarmt
¾ dl strösocker
½ krm salt
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
7–8 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken + saffran rör och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Forma runda, små bollar och lägg dem i små kakformar på en plåt. Låt dem jäsa i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 5 min.

Tips! Frys in de bullar som inte äts direkt för då är de fortfarande färska och goda när man tinar dem.

minilussebullar1

Prenumerera
Notis om
guest

1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
Anna
3 år sedan

Ser små och naggande goda ut. Vilket mått ska det vara på kardemumma?

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Snyggaste klockan från Daniel Wellington

I dag har jag gjort mitt favoritjulgodis: chokladkola. Och i samband med det vill jag ge er ett supererbjudande från Daniel Wellington. Ni får 10% på alla presentboxar (klocka + tillbehör) plus att klockan levereras i en snygg, lyxig julförpckning. Ett toppenerbjudande; jag älskar verkligen deras snygga klockor! På bilderna ser ni min nya klocka från Daniel …

0

Koka knäcken och kolan i rätt temperatur

Koken knäcken & kolan i rätt temperatur. Kolla in min temperaturguide för att lyckas med den godaste och bästa konsistensen! Klicka till mitt goda, väl beprövade knäckrecept – här! Klicka till min recept på ljuvligt god Koka knäcken och kolan i rätt temperatur Ju längre knäcken (eller kolan) kokar, desto hårdare blir den. Det beror på …

1

Rocky road

  En underbar blandning av sött & salt – choklad, Dumlekola, marshmallows och salta jordnötter. Makalöst gott! TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Tips! Testa ett annat recept på Rocky Road som också är makalöst gott – klicka här! Rocky road Ca 50 bitar 400 g ljus eller mörk choklad 25 g smör 1 …

6

BRYSSELKEX

  Brysselkex – spröda, goda, klassiska mördegskakor med en rosa, läcker strösockerkant! BRYSSELKEX Ca 50 st Deg 200 g smör, rumsvarmt 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 5 dl vetemjöl  Garnering 1 dl strösocker några droppar röd hushållsfärg GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 160 grader. Börja med garneringen: Blanda socker och hushållsfärg i …

0

Griljering julskinka

  Griljerad julskinka är klassiker på julbordet. Baka gärna knäckigt fröknäcke till julskinkan. Det är ljuvligt gott ihop! Klicka här för recept! Griljering julskinka 1 ägg 4 msk senap 1 tsk strösocker (kan uteslutas) 1 dl ströbröd GÖR SÅ HÄR Värm ugnen till 250 grader.  Skär bort fettsvålen men låt gärna ett tunt lager fett …

0

Pepparkaksparfait med vit choklad och apelsinrasp

I annonssamarbete med Annas Pepparkakor har jag gjort en lyxig, superläcker pepparkaksparfait. En perfekt dessert som passar julens alla helger, julafton och nyårsafton! En efterrätt som både barn och vuxna älskar. Denna fräscha parfait smaksatt med krispiga, goda Annas Pepparkakor är mycket lätt att göra och kan förberedas ett par dagar innan den ska serveras. …

3

Saffranskladdkaka

Ljuvligt god, härlig, läcker saffranskladdkaka! Tips! Tillsätt 150 g smält vit choklad i smeten så blir kladdkakan extra lyxig och god! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! Saffranskladdkaka Ca 12 bitar 150 g smör 1 påse saffran 0,5 g 2 ½ dl strösocker ½ krm salt 1 ¾ dl vetemjöl …

0

Pepparkakskladdkaka

Ljuvligt god kladdkaka dekorerad med pepparkakor! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här! Här finns massor av olika julrecept från Lindas bakskola! Pepparkakskladdkaka Ca 12 bitar 150 g smör 3 dl strösocker ¾ dl kakao 1 nypa salt 2 tsk vaniljsocker 1 ¾ dl vetemjöl …

1

Chokladkolaknäck

  Chokladkolaknäck – ett ljuvligt gott recept som har en rykande åtgång. Detta godis göra jag alltid, varje år och alla älskar den! Tips! Fyll knäckformarna till hälften med chokladkolaknäck-smeten och ringla över ett täcke av smält choklad ovanpå (låt stelna i kylen). Det är supergott det med! Fler goda julgodisrecept hittar du här – klicka här! …

0

Saffranssmörbullar fyllda med smörkräm

Saffranbullar fyllda med smörkräm. De ljuvigaste, saftigaste, lyxigaste & mjukaste saffransbullarna fyllda med en härlig smörkräm. Tips! Baka saftiga, läckra saffranskärleksmums – klicka här för recept! Saffranbullar fyllda med smörkräm Ca 30 st Fyllning 150 g smör, rumsvarmt 1 ½ dl florsocker 1 msk vaniljsocker Deg ½ g saffran (1 påse) 50 g jäst 3 dl mjölk, fingervarm …

5

Stekpannebröd

  Otroligt goda stekpannebröd som går snabbt och lätt att göra! Ingen jäsning och ingen ugn behövs utan degen gräddas direkt i en stekpanna. Stekpannebröd Ca 10 st 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 50 g smör, rumsvarmt 2 ½ dl filmjölk GÖR SÅ HÄR Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Tillsätt …

0

Vörtbröd utan jäst

  Tips! Baka en ljuvligt god saffransjullimpa – klicka här för recept! VÖRTBRÖD/VÖRTLIMPA En mycket lättbakat, saftig och god vörtlimpa som inte behöver jäsa. Vörtbröd 1 st limpa (dubbla satsen för 2 limpor) 3 dl vetemjöl 3 dl rågsikt 1 tsk mald nejlika 1 tsk mald ingefära 1 ½ tsk mald kardemumma 1 ½ tsk bikarbonat …

5
1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x