Bloggar Lindas choklad Lindas godis Lindas jul

Koka knäcken och kolan i rätt temperatur

Koken knäcken & kolan i rätt temperatur. Kolla in min temperaturguide för att lyckas med den godaste och bästa konsistensen!

Klicka till mitt goda, väl beprövade knäckrecept – här!
Klicka till min recept på ljuvligt god

Koka knäcken och kolan i rätt temperatur

Ju längre knäcken (eller kolan) kokar, desto hårdare blir den. Det beror på att värmen stiger successivt och det är koktemperaturen som avgör hur mycket kolan stelnar när den svalnar. Det kan kännas som att temperaturen stiger väldigt långsamt till en början, men håll koll på termometern när den börjar närma sig 115 grader, efter det kan temperaturen nämligen stiga fort.

122 grader Knäcken/kolanblir ganska mjuk.
125 grader Knäcken/kolan blir seg utan hård yta.
126–130 grader Knäcken/kolan blir segare och lite hård i konsistensen.
130–145 grader Det blir hårda kolor som är lite sega i mitten i stället för mjuk knäck.
150–160 grader Knäcken/kolan blir lika hård som karameller.

knäckkola

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Rocky road

  En underbar blandning av sött & salt – choklad, Dumlekola, marshmallows och salta jordnötter. Makalöst gott! TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Tips! Testa ett annat recept på Rocky Road som också är makalöst gott – klicka här! Rocky road Ca 50 bitar 400 g ljus eller mörk choklad 25 g smör 1 …

6

BRYSSELKEX

  Brysselkex – spröda, goda, klassiska mördegskakor med en rosa, läcker strösockerkant! BRYSSELKEX Ca 50 st Deg 200 g smör, rumsvarmt 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 5 dl vetemjöl  Garnering 1 dl strösocker några droppar röd hushållsfärg GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 160 grader. Börja med garneringen: Blanda socker och hushållsfärg i …

0

Griljering julskinka

  Griljerad julskinka är klassiker på julbordet. Baka gärna knäckigt fröknäcke till julskinkan. Det är ljuvligt gott ihop! Klicka här för recept! Griljering julskinka 1 ägg 4 msk senap 1 tsk strösocker (kan uteslutas) 1 dl ströbröd GÖR SÅ HÄR Värm ugnen till 250 grader.  Skär bort fettsvålen men låt gärna ett tunt lager fett …

0

Pepparkaksparfait med vit choklad och apelsinrasp

I annonssamarbete med Annas Pepparkakor har jag gjort en lyxig, superläcker pepparkaksparfait. En perfekt dessert som passar julens alla helger, julafton och nyårsafton! En efterrätt som både barn och vuxna älskar. Denna fräscha parfait smaksatt med krispiga, goda Annas Pepparkakor är mycket lätt att göra och kan förberedas ett par dagar innan den ska serveras. …

0

Saffranskladdkaka

Ljuvligt god, härlig, läcker saffranskladdkaka! Tips! Tillsätt 150 g smält vit choklad i smeten så blir kladdkakan extra lyxig och god! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! Saffranskladdkaka Ca 12 bitar 150 g smör 1 påse saffran 0,5 g 2 ½ dl strösocker ½ krm salt 1 ¾ dl vetemjöl …

0

Pepparkakskladdkaka

Ljuvligt god kladdkaka dekorerad med pepparkakor! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här! Här finns massor av olika julrecept från Lindas bakskola! Pepparkakskladdkaka Ca 12 bitar 150 g smör 3 dl strösocker ¾ dl kakao 1 nypa salt 2 tsk vaniljsocker 1 ¾ dl vetemjöl …

0

Chokladkolaknäck

  Chokladkolaknäck – ett ljuvligt gott recept som har en rykande åtgång. Detta godis göra jag alltid, varje år och alla älskar den! Tips! Fyll knäckformarna till hälften med chokladkolaknäck-smeten och ringla över ett täcke av smält choklad ovanpå (låt stelna i kylen). Det är supergott det med! Fler goda julgodisrecept hittar du här – klicka här! …

0

Saffranbullar fyllda med smörkräm

Saffranbullar fyllda med smörkräm. De ljuvigaste, saftigaste, lyxigaste & mjukaste saffransbullarna fyllda med en härlig smörkräm. Tips! Baka saftiga, läckra saffranskärleksmums – klicka här för recept! Saffranbullar fyllda med smörkräm Ca 30 st Fyllning 150 g smör, rumsvarmt 1 ½ dl florsocker 1 msk vaniljsocker Deg ½ g saffran + 1 tsk strösocker 50 g jäst 3 dl …

0

Stekpannebröd

  Otroligt goda stekpannebröd som går snabbt och lätt att göra! Ingen jäsning och ingen ugn behövs utan degen gräddas direkt i en stekpanna. Stekpannebröd Ca 10 st 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 50 g smör, rumsvarmt 2 ½ dl filmjölk GÖR SÅ HÄR Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Tillsätt …

0

Vörtbröd

  Tips! Baka en ljuvligt god saffransjullimpa – klicka här för recept! VÖRTBRÖD/VÖRTLIMPA En mycket lättbakat, saftig och god vörtlimpa som inte behöver jäsa. Vörtbröd 1 st limpa (dubbla satsen för 2 limpor) 3 dl vetemjöl 3 dl rågsikt 1 tsk mald nejlika 1 tsk mald ingefära 1 ½ tsk mald kardemumma 1 ½ tsk bikarbonat …

4

Krispiga chokladpraliner

  Krispiga chokladpraliner som är ljuvligt goda och mycket lätta att göra! De innehåller choklad, kokos och rostad sötmandel. De blir oerhört krispiga och goda och fullkomligt smälter i munnen! Tips! Gör underbart goda Daimpraliner – klicka här för recept! Krispiga chokladpraliner 200 g mörk choklad 1 ½ dl kokos ¾ dl sötmandel, hackad Garnering …

0

Kokosprickar

Ljuvligt goda kokosprickar – och ett mycket enkelt godis som både barn och vuxna kan göra! Dessa godingar tar slut i ett nafs och fullkomligt smälter i munnen! Godistips! Gör ljuvligt goda snöbollar med kokos – klicka här för recept! Riktiga favoriter!!! Kokosprickar 200 g mörk choklad 1 ½ dl kokos Garnering kokos GÖR SÅ …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x