Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Lindas semlor

Semlor godaste semlorna

lindassemlor4

 

Ljuvligt goda semlor – de här semmelbullarna är fluffiga, luftiga och underbart goda! Ett favoritrecept som jag varmt rekommenderar!

Tips! Baka en superläcker semmelfläta som räcker till många – klicka här för recept!
Tips! Baka en gudomligt god semmelkladdkaka – klicka här för recept!

Semlor

Ca 30 st

50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 krm salt
3 ägg
225 g smör, rumsvarmt
12–13 dl vetemjöl

Pensling
1 ägg

Fyllning
200–300 g mandelmassa
3–4 msk mjölk

ca 5 dl vispgrädde 

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Knåda degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.

5. Montering: Skär av ett lock på varje bulle med en vass kniv. Gröp ur lite inkråm ur bullarna. Blanda ihop mandelmassan med mjölken till en kladdig massa. Lägg en klick av massan i varje bulle.

6. Vispa grädden fluffig och klicka ut eller spritsa den på bullarna.

7. Sätt på ett lock på varje semla. Pudra över florsocker.

Prenumerera
Notis om
guest
1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Karin
Karin
1 år sedan

Årets första semla. Jättegoda. På en skala 1-10 ger jag 10+

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Paj pajdeg grundrecept

Här får ni två recept på pajdeg, till en söt, klassisk bärpaj och till en matig, klassisk matpaj. Fyllningen kan varieras efter egen smak Här får ni tips på ost- och skinkpaj – klicka för recept! Här får ni tips på bärpaj – klicka för recept! Pajdeg (matig paj), recept: 125 g smör, kylskåpskallt 1 nypa salt …

0

Chokladsnittar

MJÖLKCHOKLADSNITTAR Både spröda & sega kakor som är helt underbara! Ja, de är galet goda och enkla att baka Chokladsnittar Ca 40 st 75 g smör, rumsvarmt ¾ dl strösocker ¾ dl brunt farinsocker ½ ägg 1 ½ tsk vaniljsocker ¼ tsk bikarbonat 1 liten nypa salt 2 dl vetemjöl 50 g choklad (mörk, ljus …

1

Klassiska frallor

  Det finns inget godare än nybakt bröd. Här får ni ett toppenrecept på enkla, klassiska frukostfrallor! De är ljuvligt goda! Tips! Byt ut vattnet mot mjölk då blir bröden lite mjukare i konsistensen. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt …

0

Wokade grönsaker

  NYTTIG SNABBMAT Det går så snabbt och enkelt att tillaga denna nyttiga, supergoda rätt. Ät de stekta grönsakerna som de är Ät grönsakerna som de är eller servera till en bit kyckling, lax, köttbit, grönsaksbiff, ris eller något annat du gillar. Alla grönsaker som är hårda går att woka. Gurka och tomater innehåller för mycket …

0

Pizza

Hemgjord pizza i långpanna är ljuvligt gott och en uppskattad rätt som alla i familjen älskar. Och alla kan ta valfri storlek på pizzabiten vilket är perfekt! Tips! Gör hemgjord calzone – klicka här för recept! PIZZA 2 plåtar 25 g jäst 6 dl vatten, fingervarmt 2 tsk salt 3 msk rapsolja 15–16 dl vetemjöl …

0

Glace au four

Glace au four 8–10 portioner 2 liter vaniljglass 2 dl frysta hallon, söndersmulade 100 g mörk eller ljus choklad, hackad Marängtäcke 4 äggvitor 1 ½ dl strösocker Botten 1 marängbotten (eller 1 sockerkaksbotten) GÖR SÅ HÄR 1. Hacka chokladen. 2. Klä en skål med plastfolie. Tryck ner lite glass i botten. Strö över 1/3 av hallonen och chokladen. 3. Upprepa …

0

Ugnsbakad blomkål

  Ugnsbakad blomkål. Det främre blomkålshuvudet är penslat med olja, vitlök och svartpeppar och det bakre med vitlök, olja och curry. Såååå goda båda två kan jag lova!!! Självklart kan man krydda blomkålen med vilka kryddor man vill. Tips! Baka veganska snabbfrallor på 15 min – klicka här för recept! TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka …

0

Scones

  Mjuka, härliga sconesfrallor som går blixtsnabbt att baka. Degen innehåller bakpulver och behöver därför inte jäsa. På bara 10–15 minuter har du goda frukostfrallor att njuta av. Tips! Byt ut 2 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl. Det går också bra att tillsätta ca ½ dl blandade frön i degen. TIPS! Följ mig gärna Lindas …

1

Chokladfudge

  En riktigt läcker, god chokladfudge som är en stor favorit i min familj. Den är så god, så god, så god! Man kan tillsätta mörk, ljus eller mjölkchoklad i smeten. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt till ditt flöde! Tips! Här hittar du massor av …

0

Chokladfudge

  Ljuvligt god fudge gjord på bara 3 ingredienser. Den fullkomligt smälter i munnen och är lätt att göra. Tips! Gör den allra godaste gräddchokladkolan! Klicka här för recept! TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) för fler goda recept! Chokladfudge Ca 40 bitar 400 g mörk eller ljus choklad 25 g smör 1 burk sötad …

1

Minilussebullar

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA BOK: LINDAS JULBAK! Mjuka, härliga, små minilussebullar. Självklart kan man baka ut bullarna i normalstor storlek, men då behöver man grädda dem i 9-12 min, beroende på storlek. Ett riktigt toppenrecept som varmt rekommenderas!!! Tips! Forma bullarna i olika, fina lussebullsformer – klicka här för bild som visar hur …

0

Snyggaste klockan från Daniel Wellington

I dag har jag gjort mitt favoritjulgodis: chokladkola. Och i samband med det vill jag ge er ett supererbjudande från Daniel Wellington. Ni får 10% på alla presentboxar (klocka + tillbehör) plus att klockan levereras i en snygg, lyxig julförpckning. Ett toppenerbjudande; jag älskar verkligen deras snygga klockor! På bilderna ser ni min nya klocka från Daniel …

0
1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x