VEGO KIKÄRTSGRYTA Det är enkelt att laga denna underbara vego-kikärtsgryta. Såsig och matig med härlig smak av curry, vitlök och spenat. En gryta som direkt blev en ny favorit av mig!
Tips! Stekt avokado är ljuvligt gott att äta istället för kött – klicka här för recept!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
Kikärtsgryta
Ca 4 portioner
2 vitlöksklyftor, pressade
1 krm cayennepeppar
1 tsk gurkmeja
½ tsk curry
1 burk kokosmjölk (ca 400 g)
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
2 burkar kikärtor, avsköljda i en sil (ca 400 g styck)
3 nävar färsk spenat
salt
GÖR SÅ HÄR
1. Fräs pressad vitlök och alla kryddor i olja i en stekpanna.
2. Tillsätt kokosmjölken, de krossade tomaterna och kikärtorna. Låt allt puttra i ca 10 min.
3. Tillsätt spenaten och låt allt puttra tills spenaten mjuknat (tillsätt en näve i taget eftersom spenaten måste mjukna och få plats i stekpannan).
4. Salta efter egen smak. Självklart kan man tillsätta mer curry, vitlök eller cayennepeppar om man vill ha grytan med kryddstark. Servera gärna med ris.
Tips! Stekt avokado är ljuvligt gott att äta istället för kött – klicka här för recept!
Här aldrig tidigare ätit kikärter men vilken fantastisk God gryta! Kommer absolut att göra den många gånger😁
Ser jätte gott ut! Går det bra att frysa?
Går bra!
Vi la till en grön urkärnad färsk chili, serverade grytan med kokt ris till. Blev en grymt god gryta som hela familjen gillade. Den lagar vi fler gånger 🙂
Asså, supergott! Jag smulade lite fetaost i och det var fantastiskt .
Tack Linda!