Veganfärssås, veganfärs recept. En mycket god klassiker med endast veganska ingredienser! Kryddningen i veganfärsåsen kan man såklart variera lite efter egen smak, men här får ni ett toppenbra grundrecept som alltid funkar och som både barn och vuxna gillar. Vill man ha en starkare kryddning är det bara att vräka på lite extra.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
BRÖDTIPS! Baka enkla, snabba veganfrallor till maten eller frukost – klicka här för recept!
Veganfärssås
1 gul lök, hackad
ca 600 g veganfärs
2 klyftor, vitlök (krossad)
2 burkar krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 dl ketchup
1–2 dl vatten eller mer om det behövs
salt
oregano
lite svartpeppar
Valfria kryddor:
chiliflakes, curry, chilipulver
GÖR SÅ HÄR
1. Hacka löken och stek den gyllenfärgad i en stekpanna med olja. Ta ut löken ur stekpannan.
2. Stek veganfärsen i olja, mosa den med en gaffel under stekningen. Tillsätt pressad vitlök, krossade tomater, tomatpuré, ketchup, vatten, salt, oregano och peppar samt chiliflakes, curry eller chilipulver.
3. Låt färsen puttra på svag värme i ca 10 minuter. Tillsätt valfri mängd vatten, beroende på hur mycket vatten färsen suger åt sig. Smaka av och tillsätt mer kryddor om du vill ha mer smak.