Köttfärssås och spagetti är en av de populäraste och vanligaste maträtterna i detta land. Här får ni ett recept på en smakrik, supergod köttfärssås! Rivna morötter gör köttfärssåsen ännu godare, nyttigare och saftigare (men kan uteslutas om man vill). Om man vill göra köttfärssåsen krämigare tillsätts ca 1 dl crème fraiche med valfri fetthalt, men det går lika bra utan.
Tips! Kryddningen kan varieras efter egen smak!
Köttfärssås
6–8 personer1 gul lök1–2 morötter (kan uteslutas)1 vitlöksklyfta, pressad800 g köttfärs2 tsk torkad oreganosaltsvartpeppar3 msk tomatpuré400 g passerade eller krossade tomater1 dl ketchup (eller chilisås)ev. 1 dl crème fraiche, valfri fetthalt (kan uteslutas, men gör den krämigare)
ev. vatten
GÖR SÅ HÄR
Skala och skär löken i småbitar. Skala moroten och skär den i tunna, korta stavar. Fräs löken, morötterna och vitlök i en klick smör eller olja i en stekpanna. Lägg över det på en tallrik när det är klart.
Fräs köttfärsen i en stekpanna. Mosa med en gaffel och rör om tills den är genomstekt. Krydda med oregano, salt och svartpeppar.
Tillsätt tomatpuré, passerade eller krossade tomater, ketchup och eventuellt crème fraiche. Blanda ner lök- och morotsblandingen. Låt allt puttra på svag värme i ca 10–15 min. Späd köttfären med vatten om du vill ha den lite tunnare.
Spagetti
valfri spagetti eller annan pastasaltGÖR SÅ HÄR
Koka upp vatten i en stor kastrull. Tillsätt ca 1 tsk salt.
2. Koka spagettin enligt tiden som står på förpackningen.
3. Häll pastan i ett durkslag och låt den rinna av. Tips! Det är gott att smälta ner en klick smör i pasten!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)!
Tips! Servera en fräsch, ljuvligt god Mangosalsa till köttfärssåsen! Klicka här för recept!
Gör en fräsch, nyttig mangosalsa med vinägrett. Klicka på bilden för recept!
Potatis ska tillagas på hög värme. Om den tillagas i låg värme, men under lång tid kan det bli en hård kärna i mitten av potatisen. Temperaturen 50-60 grader måste passeras snabbt för att kärnan i potatisen ska bli mjuk. Om den värms upp för långsamt förblir den hård inuti. Tips! Pressa 1–2 vitlöksklyftor och blanda …
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Snabb kycklinggryta som jag ofta slänger ihop när familjen ska äta middag snabbt, men ändå lagat från grunden. En riktigt, riktigt god kryddning som vi här hemma älskar! Självklart kan man byta ut någon krydda om man vill. SNABB KYCKLINGGRYTA i sås Ca …
https://youtu.be/g6Dw0T3vxGs Klicka på filmen för att se hur man tillagar smörbakad lax. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Här får ni ett riktigt bra tips: smör gör laxen både godare och saftigare. Jag hyvlar några skivor smör och lägger dem ovanpå laxen, smöret smälter över laxen …
FAVORITDRESSING! Klassisk salladsdressing smaksatt med Italiensk salladskrydda. Den passar att blandas med alla sorters sallader, grönsaker och salsor.