Bloggar Lindas Bakskola Lindas diabetesrecept Lindas matbröd

Diabetesbröd recept

IMG_3976

DIABETESBRÖD med lite kolhydrater. Ett supergott diabetes-vänligt bröd som har en lite pannkaksliknande konsistens, men det är supergott! Och varje skiva innehåller bara
4 ½ kolhydrater. Det här brödet innehåller även protein vilket är viktigt och bra att få i sig till frukost.

54 kolhydrater för hela smeten
4,5 kH per brödbit

DIABETESBRÖD

Pannkaksliknande diabetesbröd som är supergott med smör och pålägg.

12 bitar

5 ägg
500 g Keso, 3 procent
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
½ tsk salt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 230 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp. Rör ner havregryn, keso, bakpulver och salt och vispa en stund till.

2. Bred ut smeten till en rektangel på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 1 cm tunn (se bilden nedan).

3. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 10–11 min tills brödet får en lätt gyllenbrun färg. Låt det svalna på plåten. Skär brödet i rutor med en vass kniv eller klipp 12 stycken rutor med en sax.

Brödet går bra att frysa in. Klipp även bakplåtspappret i rutor och lägg en bit papper mellan varje brödbit innan infrysning, annars fastar brödbitarna i varandra. Brödet är jättegott med smör, ost eller skinka som pålägg.

Diabetesbröd

IMG_3981
Klipp även bakplåtspappret i rutor och lägg en bit papper mellan varje brödbit innan infrysning, annars fastar brödbitarna i varandra. 4,5 kH per brödbit

 

Prenumerera
Notis om
guest

1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Yvonne Borg
Yvonne Borg
3 år sedan

Önskar mer för diabetes! Jag har Ingen pancreas o därför diabetes 1 men är ibland väldigt godissugen trots mina 80 år!

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Pavlova – godaste marängtårtan klassiskt dessertrecept

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! PAVLOVA Lyxig marängtårta med vispgrädde och bär. Garneringen kan varieras efter egen smak med olika sorters bär. Pavlova 10–12 bitar 4 äggvitor 2 ½ dl strösocker 1 msk majsstärkelse 1 tsk vitvinsvinäger Tips på …

0

Rabarberkaka rabarberkladdkaka med smulor

Rabarberkaka rabarberkladdkaka med smulor som är magiskt god!!! Den lagom kladdiga bottnen är en perfekt kombination med den sursöta rabarberns och smuliga toppingen. Den rabarberkakan som får allra högsta betyg! Tips! Baka en drömgod, klassisk rabarberkladdkaka – klicka här för recept! Rabarberkaka rabarberkladdkaka med smulor 12 bitar Ca 12 bitar 150 g smör 2 ½ dl …

0

Aperol Spritz

  Aperol Spritz – en lysande orange, mousserande drink som är mycket populär. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Aperol Spritz is 3 delar mousserande vin, t ex Prosecco eller Cava (t ex 3 dl) 2 delar Aperol (t …

0

Veganfärs recept

Laga en riktigt god veganfärssås till middag! Kryddningen kan varieras efter egen smak, men här får ni ett toppenbra grundrecept som alltid funkar och som både barn och vuxna gillar. Vill man ha en starkare kryddning är det bara att vräka på lite extra. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så …

0

Veganfärssås

Veganfärssås, veganfärs recept. En mycket god klassiker med endast veganska ingredienser! Kryddningen i veganfärsåsen kan man såklart variera lite efter egen smak, men här får ni ett toppenbra grundrecept som alltid funkar och som både barn och vuxna gillar. Vill man ha en starkare kryddning är det bara att vräka på lite extra. TIPS! Följ mig …

0

Bakpulverbröd

Mycket lättbakad, snabb bakpulverlimpa! Den är mjuk, saftig och ljuvligt god! Arbetstiden för den här limpan är 5 minuter. Sedan sköter den sig själv i ugnen under gräddningen. Enkelt, smitigt och perfekt när man snabbt vill ha nybakat bröd till frukost eller vid andra tillfällen. Tips! Både vetemjöl och rågsikt funkar lika bra i degen. Rågsikt …

0

Chips med löjrom

Salta chips toppade med löjrom, rödlök och gräddfil (eller crème fraiche) är ett underbart gott tilltugg till en drink eller på en buffé. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Chips med löjrom 1 påse chips 1 liten rödlök 1–2 dl …

1

Kalljäsa bröd / Hur kalljäser man deg?

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Hur kalljäser man degen? Svar: Man kan göra på två olika sätt; antingen jäsa degen direkt i bunken och så bakar man ut den till frallor eller limpor på morgonen. Eller så kan …

0

Odla tomater/Så tomatfrön

ODLA TOMATER / SÅ TOMATFRÖN Så dina tomatfrön i mars eller april. Det tar ungefär två månader från det att man sår fröna till det är dags för utplantering av plantorna. Om du inte har tillräckligt med dagsljus hemma behövs en växtlampa som lyser på dina plantor inomhus. Tomatplantor älskar ljus, värme, näring och vatten! …

1

Frallor – recept

Mjuka, underbara frallor. Ett enkelt bröd som passar till frukost, mellis, på buffén eller som måltidsbröd till en sallad eller soppa. Tips! Baka snabba frallor utan jäst – Klicka här för recept! Frallor Ca 20 st Mjölk i degen gör frallorna något mjukare, med mindre luftbubblor och vatten gör dem lite segare, mer rustika med större …

0

SOMMARTÅRTA

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! En lättbakad, ljuvligt god tårta som ursprungligen kommer från den mjuka kakan pensionärskaka. Tips! Hallonen kan bytas ut mot jordgubbar, blåbär eller en gör en blandning av valfria bär. SOMMARTÅRTA Ca 12 bitar 3 …

0

Chokladtryffelbrownies

Drömgoda chokladtryffelbrownies. Jag får aldrig nog av choklad! Ni måste smaka de här lite kladdiga brownierutorna med en krämig, underbar chokladganach på toppen. De är verkligen to die for! Baka ljuvligt goda chokladbrownies med flingsalt på toppen – klicka här för recept! Chokladtryffelbrownies  TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får …

0
1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x