Drömgod marängtårta med jordgubbsgrädde, choklad och frasiga bottnar! Bottnarna är penslade med choklad vilket gör att de håller sig frasiga när jordgubbsgrädden läggs på dem.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
Jordgubbstårta
Ca 12 bitar
2 marängbottnar (färdigköpta eller baka mina spröda lättgjorda bottnar – klicka till receptet här)
ca 100 g mörk choklad, smält (pensla bottnarna med smält choklad och låt den stelna)
Fyllning
2 dl vispgrädde
300 g jordgubbar, mosade
Garnering
3 dl vispgrädde
jordgubbar
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Lägg två marängbottnar på ett bakplåtspapper. Pensla dem med smält choklad och låt den stelna i kylen.
2. Fyllning: Vispa grädden fluffig och blanda ner mosade jordgubbar.
3. Lägg grädden på ena marängbottnen.
4. Lägg på den andra marängbotten.
5. Garnering: Vispa grädden och bred ut den på tårtan. Garnera med jordgubbar. Pudra över florsocker.
Garneringstips!
Självklart kan man fylla tårta med den fyllning man gillar bäst. Det är gott att garnera tårtan med något crunchigt t ex hackad sötmandel, nötter, strössel eller hackad choklad.