TABBOULEH RECEPT Tabbouleh är en fräsch, supergod persiljesallad med tomat, lök, bulgur, citron och mynta. Tabbouleh recept är perfekt på en buffé, men tabbouli passar även som en sallad till kyckling, vegobiffar eller en bit kött. Det här är ett äkta Tabboulehrecept från Zeinas kitchen som vi tillagade på ett event med LG Nordic.
TABBOULEH RECEPT Tabbouleh är en fräsch, frisk, ljvuvligt god persiljesallad med tomat, lök, bulgur, citron och mynta. Tabbouleh är perfekt på en buffé, men tabbouli passar även som en sallad till kyckling, vegobiffar eller en bit kött. Det här är ett äkta Tabboulehrecept från Zeinas kitchen som vi tillagade på ett event. Mängden grönsaker kan varieras efter egen smak.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Tabbouleh recept
6–8 portioner
1 stor knippe persilja (ca 500 gram)
3 tomater
3 salladslökar eller 1 rödlök
1 dl färsk mynta, finhackad (eller 2 msk torr mynta)
2 citroner
½ dl olivolja
salt efter egen smak
½ dl bulgur, finmalen
GÖR SÅ HÄR
- Tvätta alla grönsaker noga.
- Finhacka alla grönsaker.
- Blanda ihop alla grönsaker i en stor bunke.
- Pressa alla citroner över salladen, ringla över olivolja och salta.
- Strö över torr bulgur (bulguren ska inte kokas eller blötläggas). Blanda ordentligt. Bulguren suger åt sig vätska från alla grönsaker och gör att salladen håller sig lagom torr. Bulgurkornen ska vara av finmalen sort. De blir mjuka när de suger åt sig all vätska.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Gjorde denna idag; verkligen god och fräsch, men jag undrar om inte vitlök i kan höja den ytterligare?
Måste prova. Har bakat mycket efter dina recept