En supersaftig, god sockerkaka som alltid är uppskattad till fikat!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
SOCKERKAKA
Ca 12 bitar
2 ½ dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
50 g smör, smält
2 dl mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och vispa ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Blanda ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Stjälp sedan upp den på en tallrik.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)