Sockerfri glasstårta

I samarbete med Nicks.

Ljuvligt god och lättgjord glasstårta på en sockerfri kladdkakebotten. Sååå god och perfekt för alla som vill minska sockerintaget och helt perfekt för diabetiker som vill äta lite kolhydrater. En tårta som påverkar blodsockret minimalt.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Sockerfri glasstårta

Så här fyllde jag min tårta (självklart kan du välja fritt bland Nicks olika sorters glass när du gör tårtan) 

Lager 1: 1 kladdkakebotten (utan socker och mjöl)

Lager 2: 2 pkt Nicks Vanilla Bean

Lager 3: 2 pkt Nicks chocolate eller Nicks chocolate brownie

Lager 4: 2 pkt Nicks Vanilla Bean + 2 dl mosade hallon

Även kladdkakebottnen är socker- och mjölfri. Den är bakad med Nicks Use Like Sugar istället för strösocker samt mandelmjöl istället för vetemjöl vilket gör att smeten knappt påverkar blodsockret.

Recept botten (lager 1):

Kladdkaka utan socker och utan vanligt mjöl

125 g smör
3 msk kakao
2 dl Nicks Use like sugar
1/2 krm salt
1 3/4 dl mandelmjöl
2 ägg

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ungen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. 

2. Tillsätt kakao, salt, Nicks use like sugar, mandelmjöl och ägg. Rör om allt till en slät smet. 

3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 22–24 min. Låt kakan kallna.

5. Smält den mörka chokladen över vattenbad. Ta bort tallriken från kastrullen. Tillsätt vispgrädde och blanda till en slät chokladsmet.

6. Bred ut smeten över kakan. Strö över kokos. Låt chokladfudgen stelna i kylen.


© 2020 Lindas Bakskola. Alla rättigheter reserverade.