I samarbete med Dr Oetker.
I samarbete med Dr Oetker har jag bakat ljuvligt söta och goda kaninmuffins. Dessa blir helt perfekta att bjuda på i påsk. Både smarriga och otroligt fina och roliga att göra!
Jag har använt Dr. Oetker Sugar Eyes till ögon, vit och rosa Dr. Oetker sugar fondant till öron och Dr. Oetker sweethearts strössel till näsa och morrhår.
Här får ni recept och instruktioner hur man gör dessa kaninmuffins så ni också kan pyssla och baka dessa i påsk!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Kaninmuffins
ca 12 st
Muffins
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
50 g smör, smält
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
Garnering
1 förpackning Dr Oetker Sugar Eyes
1 förpackning Dr Oetker Sugar fondant, vit och rosa
1 förpackning Dr Oetker strössel sweetheart
tandpetare
3 dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR
1. Muffins: Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
2. Fördela smeten i 12 muffinsformar.
3. Grädda dina muffins i 12–14 min. Låt dem kallna.
4. Kaninöron: Kavla ut en bit vit och en bit rosa Dr Oetker Sugar fondant, ca 3 mm tunn.
5. Klipp ut öron i valfri storlek. De rosa bitarna ska vara lite mindre än de vita.
6. Doppa ditt pekfinger i vatten och stryk vatten på baksidan på de rosa bitarna. Lägg dem ovanpå de vita. De limmas fast med vattnet. Låt dem ligga och stelna i några timmar.
7. Vispa upp grädden. Spritsa gräddtoppar på dina muffins.
8. Stick ner tandpetare, ca 2 cm ner genom vispgrädden ner i dina muffins.
9. Stick ner öronen i vispgrädden, luta dem mot tandpetarna.
10. Dekorera med ögon, näsa och morrhår med Dr Oetker Sugar Eyes och Dr Oetker sweethearts strössel.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)