Chokladbräck är ett ljuvligt, supergott julgodis som är väldigt enkelt att göra och kan varieras i oändlighet. I stället för Daim och nötter kan man strö över hackade karameller, t ex polkagris, turkisk peber, strössel eller vad man tycker är gott och krispigt.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
CHOKLADBRÄCK
200 g mörk eller ljus choklad
1 Dubbel-Daim
1/2 dl hackade nötter eller sötmandel (kan uteslutas)
GÖR SÅ HÄR
- Smält chokladen i en skål (av glas, porslin eller aluminum) över vattenbad.
- Hacka Daimen och nötterna eller sötmandeln.
- Bred ut chokladen tunt på ett bakplåtspapper (som ligger på en skärbräda eller plåt).
- Strö över den hackade Daimen och nötterna/sötmandeln över hela chokladen.
- Ställ chokladen i kylen för att stelna. Förvara chokladen i kylen.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)