Bloggar Lindas Bakskola Lindas jul Lindas småkakor

Lindas pepparkaksdeg

126 röster

Pepparkakorna blir fantastiskt goda! Kavla ut degen riktigt tunn så blir kakorna riktigt, riktigt spröda.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

PEPPARKAKOR Spröda, goda, smakrika pepparkakor. Den här degen är väl beprövad.

Tips! Baka franska pepparkakor som inte behöver kavlas! Klicka här för recept!
Fler recept med pepparkakor – allt från kladdkaka till cheesecake – klicka här!

PEPPARKAKSDEG

Pepparkaksdeg

150 g smör, smält
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk mald ingefära
1 msk mald kanel
½ msk mald nejlika
1 tsk mald kardemumma
1 ½ tsk bikarbonat
7 ½ dl vetemjöl
¾ dl vatten

Tips! Ingefära, kanel, nejlika och kardemumma kan bytas ut mot en påse färdigköpt pepparkakskrydda.

Kristyr
3–4 dl florsocker
1 äggvita

GÖR SÅ HÄR
1. Dag 1: Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen. Rör ner socker, sirap, ingefära, kanel, nejlika och kardemumma.

2. Häll smörblandningen i en bunke. Tillsätt vattnet. Blanda bikarbonat och vetemjöl i en annan bunke och rör ner det, lite i taget i smörblandningen. Arbeta snabbt ihop allt till en deg.

3. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåpet över natten.

4. Sätt ugnen på 180 grader. Kavla ut degen tunt på ett mjölat bakbord. Stansa ut valfria figurer och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda pepparkakorna mitt i ugnen i 8–12 min beroende på tjocklek och storlek. Håll koll på dem så de inte bränns.

6. Kristyr: Blanda florsocker och äggvita i en skål. Blanda eventuellt i någon droppe vatten om det behövs. Glasyren får inte bli rinnig. Bred eller spritsa ut glasyren på pepparkakorna. Låt glasyren stelna på kakorna.

Färdig pepparkaksdeg i bunken.

Prenumerera
Notis om
guest
1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lotta
Lotta
4 månader sedan

Tack, det här är ett bra recept, kryddiga pepparkakor och en lättarbetad deg. Även om jag bytte ut sirapen till mörk sirap så fungerade receptet bra.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Saffransfrallor som inte behöver jäsa

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Lättbakade saffransfrallor med bakpulver, som inte behöver jäsa. Supergoda frallor med saffran i degen! Jag älskar dessa bröd och blev glad när mina barn även blev positivt överraskade och gav dem högsta betyg! Ett perfekt bröd att snabbt slänga ihop till frukost under julmånaderna. Tips! Baka en fantastiskt god fryst saffranscheesecake med …

2

Vit kladdkaka med pepparkakssmul

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Kladdkaka i alla former är magiskt gott! Och den här vita varianten är makalöst god den också. Ingredienserna har man oftast hemma och därför kan man slänga ihop den när man vill och är sugen på något gott. Eller får oväntat besök. Tips! Blanda ner 200 g vit choklad i kladdkakesmeten …

0

Vörtfrallor

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Fantastiskt mjuka, härliga, smakrika vörtfrallor. Julens godaste bröd! Tips! Det går att byta ut lättölen och tillsätta 2 flaskor julmust istället. Vörtfrallor 24 st 1 pkt jäst, 50 g1 mörk lättöl eller porter (33 cl)1 julmust (33 cl)100 g smör, rumsvarmt1 tsk mald nejlika 1 tsk mald pomerans1 tsk mald …

4

Vörtbröd / vörtlimpa

Julens godaste vörtlimpa. Jag har bakat en ljuvligt god, klassisk vörtlimpa och jag rekommenderar er verkligen att baka detta bröd. Det är underbart gott! Degen har jag gjort i min Ankarsrum assistent som knådar degen smidigt och bakningen blir så mycket enklare i den. Tips!Det är viktigt att knåda degen i assistenten i 5–8 minuter …

24

Saffranskaka utan socker och mjöl

I betalt annonssamarbete med Hermesetas. En saftig, härlig saffranskaka bakad utan vanligt strösocker och mjöl. Istället har jag sötat den med Hermesetas lättströ och använt mandelmjöl och kokosmjöl vilket gör att kakan har ett väldigt lågt kolhydratinnehåll och påverkar blodsockret minimalt. Hermesetas lättströ innehåller 90 % mindre kalorier och det påverkar inte blodsockret. Perfekt för …

1

Crunchy Caramel brownies

Samarbete med Nicks Jag har bakat med Nicks produkter! Dessa fantastiskt goda, segmjuka brownies med crunchig choklad (Nicks Crunchy Caramel) på toppen, som knappt påverkar blodsockret! Låter som magi och, ja det är det! Med Nicks Use Like Suger istället för strösocker i smeten, mandelmjöl istället för vetemjöl och Nicks Crunchy Caramel istället för vanlig …

2

Saffransbrownies

. . TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Saffransbrownies – en riktigt julig, segmjuk brownie med härlig saffranssmak. Smeten tillagas direkt i kastrullen på bara några minuter och gräddas på ca 20 min! Perfekt att bjuda på i juletider! Saffransbrownies 12 st 150 g smör3 dl strösocker1 nypa salt1 paket saffran, (0,5 gram)2 tsk vaniljsocker2 ägg1 …

2

Lindas julbak

Lindas julbak innehåller alla recept du behöver till julbaket! Min bok innehåller bl a recept:– saffran– pepparkakor – julgodis– mjuka kakor– cheesecakes– julbröd– lussebullar– chokladgodis– juldesserterJa, alla recept du behöver till julbaket i hela november och december! Klicka här för att beställa Linas julbak!

0

Wasabisås

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) En het, kall sås som passar till allt! Kyckling, torsk, lax, fiskpinnar, vegorätter eller kött. En riktigt god favoritsås som är busenkel att göra med endast 3 ingredienser. Ingredienser:3 dl crème fraiche (gräddfil eller iMat fraishe)4–5 cm wasabipasta (från tub)salt GÖR SÅ HÄR Blanda crème fraiche och wasabi (smak …

0

Spindelkladdkaka

I betalt annonssamarbete med Matsmart.se Spindeltårta med kladdkakebotten och chokladganache. Sex av ingredienserna i tårtan har jag handlat från Matsmart.se. Genom att handla på Matsmart.se så gör vi en insats för planeten – vi minskar på matsvinnet! Plättlätt, eller hur! Matsmart strävar alltid efter att priserna ska vara 20-90% billigare än varans normalpris Klicka här för …

0

Rågsiktsrutor

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Rågsiktsrutor. Det är väldigt enkelt att baka ut degen direkt på plåten och brödet blir oerhört saftigt och gott! Själva bakprocessen tar inte alls lång tid och medan degen jäser kan man passa på att göra något annat. Rågsiktsrutor 12 st 50 g jäst6 dl mjölk, fingervarm2 tsk salt75 …

1

Chokladkakor

Betalt samarbete med Toppits. Tunna, spröda chokladkakor toppade med knastrande pärlsocker på toppen. Supergoda och roliga att baka. Välj själv vilken form du vill stansa ut degen i t ex runda, hjärtan, gubbar, granar, stjärnor m m. Tips! Degen kavlar jag ut mellan två Toppits bakplåtspapper för de har en glidfri yta som gör att …

0
1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x