Tips! Här hittar du fler recept på goda bröd – klicka här!
Klassiska rågsiktskakor! Ett av de godaste frukostbröden jag vet! De blir så vansinnigt fluffiga,, mjuka och goda. Rågsikt är så himla gott att baka bröd med. Tips! Byt ut 3 dl rågsikt mot 4 dl havregryn.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde och kan följa mig på Instastory!
Tips! Brödet kan bakas med vetemjöl istället för rågsikt, men får du en lite annan färg och smak. Men också väldigt gott!
RÅGSIKTSKAKOR
4 st
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
50 g smör, rumsvarmt
½ dl ljus sirap
13–15 dl rågsikt
GÖR SÅ HÄR
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, smör, sirap och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den ordentligt.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min eller till sin dubbla storlek.
3. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela den i fyra delar. Platta eller kavla ut dem till runda kakor, ca 20 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Stansa ut ett hål i mitten, ca 4 cm i diameter, med t ex ett snapsglas. Nagga hål i brödkakorna med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 13–14 min. Låt dem svalna på ett galler under en bakduk. Tips! Här hittar du fler recept på goda bröd – klicka här!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde och kan följa mig på Instastory!
Älskar detta bröd,som jag ska baka i morgon..