morotsfrallor1Saftiga, luftiga frallor med nyttiga, rivna morötter i degen som gör dem extra saftiga. Ett favoritbröd som bakas om och om igen. Frys in och ta fram till frukost, mellis eller till en sallad.

Enkla limpan i papper jäser bara en gång direkt i ett bakplåtspapper för att hålla formen. Klicka här för recept!Enkla limpan i papper jäser bara en gång direkt i ett bakplåtspapper för att hålla formen. Klicka här för recept!TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Morotsfrallor

Ca 24 st

50 g jäst
4 dl mjölk
4 dl vatten
2 tsk salt
2 msk rapsolja
150 g fint rivna morötter
3 dl grahamsmjöl
16–18 dl vetemjöl 

Garnering
1 ägg, uppvispat
sesamfrön 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjöl och vatten och blanda tills jästen är upplöst. Tillsätt salt, rapsolja, rivna morötter och grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Tillsätt vetemjöl, lite i taget till en smidig deg. Knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i  ca 1 tim.

2. Dela degen i 12 bitar och forma dem till runda bollar.

3. Lägg degbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla bröden med uppvispat ägg.

5. Strö över sesamfrön.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på ett galler.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjöl och vatten och blanda tills jästen är upplöst. Tillsätt salt, rapsolja, rivna morötter och grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Tillsätt vetemjöl, lite i taget till en smidig deg. Knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjöl och vatten och blanda tills jästen är upplöst. Tillsätt salt, rapsolja, rivna morötter och grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Tillsätt vetemjöl, lite i taget till en smidig deg. Knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.

2. Dela degen i 12 bitar och forma dem till runda bollar.

2. Dela degen i 12 bitar och forma dem till runda bollar.

3. Lägg degbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Lägg degbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla bröden med uppvispat ägg.

4. Pensla bröden med uppvispat ägg.

5. Strö över sesamfrön.

5. Strö över sesamfrön.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på ett galler.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på ett galler.

morotsfrallor2