Snabbgjorda frukostfrallor som bara jäster en gång på plåten! Oerhört saftiga och frasiga på ytan. Supergoda och mycket enkla att baka. Degen ska vara kladdig, men rullas i mjöl så man kan hantera den och göra frallor.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Knådfria frukostfrallor

9 st

25 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
2 msk rapsolja
8 dl vetemjöl

På degen
1 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig deg.

2. Häll ca 1 dl vetemjöl över degen och rulla degen i mjölet. Nyp loss ca 9 lika stora bitar från degen med mjölade händer. Lägg varje bit på en plåt med bakplåtspapper. Forma dem runda lite försiktigt.

3. Strö lite vetemjöl över frallorna och låt dem jäsa i ca 40 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min. Låt dem svalna på ett galler. Öppna inte luckan under gräddningen.