TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
FETAOSTPASTA Tomater, fetaost och pasta som blanda i en ugnsform – ljuvlig gott och enkelt att tillaga! Ät pastarätten som den är eller servera med t ex kycklingfilé, en köttbit eller en vegobiff och en fräsch sallad.
Fetaostpasta
20 cocktailtomater
1 paket fetaost (eller mozzarella)
salt
svartpeppar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja eller rapsolja
färsk basilika
ca 1 liter kokt valfri pasta
(ringla gärna över lite rapsolja eller olivolja på pastan samtidigt som vattnet, men kan uteslutas om man vill)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg tomaterna i botten på formen.
2. Lägg en fetaost i mitten. Krydda med salt, svartpeppar, pressad vitlök och basilika.
3. Grädda längst ner i ugnen i 25–30 min eller tills tomaterna och fetaosten är mjuka.
4. Koka pastan under tiden tomaterna är i ugnen.
5. Ta ut formen ur ugnen. Rör om och blanda fetaosten med tomaterna. Häll i pastan och rör om till en härlig röra.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)