Jag önskar alla en fin alla hjärtans dag med massor av kärlek❤!
Överraska en kär vän med hemgjorda geléhallonhjärtan! De är enkla att göra och ljuvligt goda!
Tips! Jag gjöt mina geléhjärtan i Ikeas isform Plastis, men man kan använda vilka isformar man vill, även om de inte föreställer hjärtan.
Geléhallonhjärtan
Ca 30 st
Så enkla att göra och en perfekt present som kommer att imponera.
Du behöver:
silikonformar eller små aluminiumformar
matolja
Smeten
10 gelatinblad
200 g hallon, djupfrysta (100 g hallonpuré)
2 1/2 dl strösocker
knappt 1 dl vatten
1/2 dl vit sirap (75 g)
1 tsk citronsyra
Garnering
strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Pensla formarna med ett tunt lager olja.
2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
3. Tina hallonen och passera dem genom en sil med små hål för att få bort kärnorna. Väg upp 100 g slät hallonpuré.
4. Koka socker och vatten i en kastrull. Tillsätt sirap och koka på hög värme till 150 grader. Rör inte för mycket under kokningen.
5. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt hallonpurén. Låt blandningen koka upp på nytt till 125 grader på medelvärme. Rör om då och då.
6. Ta upp gelatinbladen och skaka av vattnet från dem och rör ner dem och citronsyran i hallonmassan i kastrullen. Ta bort kastrullen från plattan och låt blandningen svalna till ca 55 grader i rumstemperatur. Rör om ett par gånger under tiden. Häll hallonröran i en kanna med pip och portionera smeten i formarna.
7. Låt hjärtana stå i rumstemperatur och stelna i 3−4 tim.
8. Lossa hjärtana ur formarna. Torka eventuellt bort över-flödig olja och rulla dem i strösocker.