TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Mycket lättlagad gräddig kycklingpasta. Underbart god och så himla enkelt att tillaga. Allt tillagas ihop i en och samma ugnsform vilket gör att smakerna gifter sig med varandra. Enklaste matlagningen som också är den godaste!
Tips! Pressa ner 2 vitlöksklyftor i grädden.
Gräddig kycklingpasta allt-i-ett
4 portioner
350 g okokt spagetti
5 dl vatten
3 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond eller 1 tärning kycklingbuljong
1 tomat
2 nävar färsk spenat
4 kycklingfiléer
salt
peppar
chiliflakes eller curry
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg spagettin i botten på en ugnsform. Häll över vatten, vispgrädde och kycklingfond.
2. Hacka en tomat och lägg över bitarna och en näve spenat på spagettin.
3. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Krydda dem på en tallrik och lägg dem över spenaten. Avsluta med att lägga över en näve spenat till.
4. Grädda längst ner i ugnen i ca 30 min (eller tills pastan är genomkokt om det behövs lite längre tid). Efter ca 10 och 20 minuter bör du röra om lite försiktigt i botten där spagettin ligger så att den inte klibbar ihop. Tillsätt eventuellt lite mer vatten, om pastan inte blir genomkokt och behöver mer vätska.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)