Kanelbullekaka på bara 4 minuter – den blir gudomligt god!!! Att baka i mikron är verkligen suveränt bra och det går blixtsnabbt. Det här är verkligen en favoritkaka!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
KANELBULLEKAKA PÅ 4 MINUTER
En blandning mellan kladdkaka och sockerkaka. Den blir fantastiskt saftig och god!
12 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
½ krm salt
2 dl vetemjöl
2 ägg
Garnering
½ tsk kanel
2 tsk strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Smält smöret. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad pajform eller annan rund form som tål mikro, ca 24 cm i diameter.
3. Strö över kanel och strösocker på kaksmeten.
4. Grädda kakan i mikron på högsta effekt i 4 minuter (tiden kan variera lite i olika mikrovågsugnar). Låt kakan svalna i formen. Servera med vispgrädde eller glass. Och gärna några bär!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!