Himmelskt god jordgubbstårta fylld med jordgubbsgrädde och härliga tårtbottnar som är mycket enkla att baka! Självklart kan du byta ut fyllningen och dekoreringen mot dina favoriter!
JORDGUBBSTÅRTA
Ca 15 bitar
Botten
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Fyllning
2 dl jordgubbssylt (eller vaniljkräm, valfri sylt eller mosade bär)
2 dl ovispad vispgrädde
1–2 dl mosade jordgubbar
Garnering
3–5 dl ovispad vispgrädde (beroende på hur mycket grädde du vill ha)
jordgubbar
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en slät smet.
2. Bred ut smeten till en rektangel på en ugnsplåt med bakplåtspapper på.
3. Grädda rulltårtsbottnen mitt i ugnen i ca 5 minuter.
4. Lägg ett bakplåtspapper på bänken. Stjälp upp bottnen upp och ner på pappret. Dra bort pappret på bottnen försiktigt.
6. Skär bottnen i två delar.
7. Lägg ena bottnen på en bricka eller skärbräda. Bred ut ett tunt lager sylt på bottnen.
8. Fyllning: Vispa grädden fluffig. Mosa jordgubbar och blanda med vispgrädden. Bred ut det på bottnen ovanpå sylten.
9. Lägg på den andra bottnen.
10. Garnering: Vispa grädden fluffig. Spackla tårtan med vispgrädde. Spritsa gräddtoppar runt kanten. Dekorera tårtan med jordgubbar.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!