Klicka på filmen ovan för att se hur man bakar havrefrallor utan vetemjöl.
Nyttiga havrefrallor utan vetemjöl. Mycket lätta att baka och ljuvlig goda! Havremjölet är lätt att göra själv: mixa havregryn i en mixer med knivar.
HAVREMJÖL kan du göra själv genom att mixa havregryn i en knivmixer. Den färdiga mängden havregryn ska bli 6 dl havremjöl.
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
FÖR DIABETIKER:
Havremjöl 6 dl = 165 kH
Filmjölk 2 dl = 10 kH
= 175/9 = 19 kH per fralla
Havrefrallor utan vetemjöl
9 stycken
6 dl havregrynsmjöl
3 ägg
2 dl yoghurt, filmjölk eller kvarg
1 msk bakpulver
3/4 tsk salt
Garnering
havregryn
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienser i en skål till en deg. Låt degen stå och dra åt sig vätska i 10 min.
3. Klicka ut degen med en sked i 9 högar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite havremjöl.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!