Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar

Pull apart bread / kanellängd

40 röster
Foto: Linda Andersson

PULL APART BREAD I USA kallas den här vetelängden för pull apart bread, dra isär-bröd på svenska. Den blir oerhört saftig och gräddas i en limpform. Superläcker, kul variant av en kanellängd. Och den blir extra saftig när den gräddas på detta sätt i en limpform!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Pull Apart Bread / kanellängd

Ca 12 bitar

25 g jäst
2 dl mjölk, ljummen
1/2 tsk salt
3/4 dl strösocker
1 ägg
50 g smör, rumsvarmt
5–7 dl vetemjöl

Fyllning
25 g smör, rumsvarmt
3 msk strösocker
2 tsk mald kanel


Garnering
1 ägg
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp.

2. Tillsätt salt, socker, ägg, smör och mjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter.

3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

4. Kavla ut degen till en rektangel, ½–1 cm tjock, på ett mjölat bakbord.

5. Bred ut smöret på degen och strö över socker och kanel. Dela degen i sex lika breda remsor från långsidan. 

6. Lägg remsorna jämnt ovanpå varandra.

7. Nu har du en längd bestående av sex degremsor ovanpå varandra. Dela denna längd i 6 lika stora bitar. 

8. Lägg högarna med bitar på tvären i en limpform, ca 1 ½ liter, smord eller med bakplåtspapper. Fördela dem jämnt i formen så det inte blir tomt i ena ändan. Om bitarna säckar ihop lite så reser de sig igen under jäsningen. 

9. Pensla längden med ägg och strö över pärlsocker. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

10. Sänk värmen till 180 grader direkt när du sätter in längden i ugnen. Grädda den längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt längden svalna innan du skär den i bitar.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Havrefrallor utan vetemjöl

https://youtu.be/nTM50wKvdJQ Klicka på filmen ovan för att se hur man bakar havrefrallor utan vetemjöl. Nyttiga havrefrallor utan vetemjöl. Mycket lätta att baka och ljuvlig goda! Havremjölet är lätt att göra själv: mixa havregryn i en mixer med knivar. HAVREMJÖL kan du göra själv genom att mixa havregryn i en knivmixer. Den färdiga mängden havregryn ska …

0

TWEEK CORNY CRUNCH KLADDKAKEMUFFINS UTAN SOCKER

REKLAM FÖR TWEEK Jag har bakat underbara sockerfria kladdkakemuffins fyllda med Tweek Corny Crunch. Dessa underbara chokladgodisar är crunchiga i mitten och täckta med läcker, sockerfri mjölkchoklad. Så himla bra och gott recept för alla som vill äta sockerfritt och nyttigare bakverk! Tweeks Corny Crunch passar så perfekt i de kladdiga muffinsen. Crunch + kladdkaka …

0

Lågkolhydratlimpa med 2 kolhydrater per skiva

Lågkolhydratlimpa. Baka med mandelmjöl ger ett mycket saftigt och oerhört mjukt bröd. Det här brödet är väldigt bra för den som vill äta lite kolhydrater. Varje skiva innehåller endast 2 kolhydrater.  En dröm för diabetiker som letar efter ett bröd med få kolhydrater. Brödet är allra godast att äta med ett pålägg man gillar.  Bikarbonat …

1

Kokt blomkål

Kokt blomkål är ett supergott, nyttigt tillbehör som passar till det mesta, t ex kyckling, lax, fisk, kött, vegobiffar m m. Ett tips är att ringla över lite smält smör på blomkålen när du lagt upp den i en skål eller på tallriken, men det är gott även utan. Kokt blomkål 1 blomkålshuvud1 tsk saltKrydda …

0

Morotsfrallor brytbröd

Rivna morötter i degen gör bröden extra saftiga och goda! Innanmätet i frallorna blir oerhört mjukt  när degen jäser ihop under gräddningen. Morotsfrallor brytbröd 12 st 50 g jäst6 dl vatten eller mjölk, fingervarmt 3 msk rapsolja eller smör2 tsk salt3 dl finrivna morötter4 dl grahamsmjöl10 dl rågsikt Garnering 1 ägg1 dl vallmofrön (eller andra valfria …

0

Cookiesnittar

Himmelskt goda Cookiesnittar med massor av choklad i degen. Jag älskar dessa kakor, bland de godaste jag vet! Cookiesnittar 30 st 200 g smör, rumsvarmt1 dl strösocker2 dl brunt farinsocker2 tsk vaniljsocker1 ägg4 dl vetemjöl1 krm salt Fyllning150 g hackad choklad eller chokladknappar (mörka eller ljusa) (spara några till garnering) GÖR SÅ HÄR 1. Sätt …

0

Nattjäst bröd i långpanna

Servera nybakat bröd till frukost. Gör degen på kvällen och låt den jäsa i kylskåpet under natten. Ta ut den nattjästa degen ur kylen direkt när du vaknar, sätt på ugnen och grädda bröden medan du dukar fram frukostprylarna på bordet. Väck familjen med en härlig doft av nybakat! Nattjäst bröd i långpanna 16 st …

0

Kärleksmums

KÄRLEKSMUMS Saftig chokladbotten med ett ljuvligt täcke av chokladglasyr och kokos. Tips! Baka underbart goda kärleksumsmumffins – klicka här för recept! Kärleksmums 25 bitar 4 ägg3 dl strösocker1 msk vaniljsocker¾ dl kakao2 ½ tsk bakpulver150 g smör, smält1 ½ dl mjölk4 ½ dl vetemjöl Glasyrca 2 msk kaffe½ dl kakao1 msk vaniljsocker5 dl florsocker75 g smör, smält1–2 msk vatten Garneringkokos …

0

Baka i långpanna

Min nya bok Baka i långpanna innehåller recept som är suveräna hela sommaren! KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN BOK BAKA I LÅNGPANNA!

0

Hallongrottpaj

Hallongrottor är en av de absolut populäraste småkakorna och att göra en läcker paj av kakorna är mycket uppskattat och kul att bjuda på. Detta recept kommer från min bok: Baka i långpanna som innehåller massor av suveräna recept i långpanna – klicka här om du vill beställa min bok! Hallongrottpaj 24 st Deg300 g smör, …

0

Smörslungad potatis

Smörslungad färskpotatis med dill, gräslök och flingsalt till midsommarbuffén och den passar perfekt till allt som är grillat. Sommarens absolut godaste potatis! Den kan ätas både varm och kall. Smör förhöjer smaken något enormt och potatisen blir extra lyxig och god.  Smörslungad färskpotatis 1 kg färskpotatissalt50 g smör1 kruka färsk dill1 kruka färsk gräslök flingsalt GÖR SÅ …

0

Hemgjord Pizza Ankarsrum

Reklam för Ankarsrum Baka perfekta pizzor som från pizzerian med Ankarsrums pizzastål i ugnen. Stålet absorberar värmen från grillelementet i ugnen och hettas upp till extrema temperaturer som gör att gräddningstiden blir kort för pizzan och den får den perfekta konsistensen som i en riktig pizzaugn. Skjut in pizzan med pizzaspaden ovanpå pizzastålet. Grädda pizzan …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x