Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Okategoriserade

Philadelphiabullar med kanel

dagensrecept philadelphiabullar4 philadelphiabullar2 Underbara vetebullar som räcker till många och är busenkla att göra. I stället för att kavla ut degen och och baka vanliga kanelbullar är det mycket lättare att bara trycka ut degen i en långpanna och fylla hålen i degen med en krämig kanelfyllning. Bullarna blir supersaftiga, luftiga och goda, men frys in de bullar som blir över samma dag som de bakas och ta fram och tina dem efter behov. De smakar de nybakat igen! [caption id="attachment_11082" align="" width="280"]Baka en saftig & ljuvligt god pizzalimpa – klicka här för recept! Baka en saftig & ljuvligt god pizzalimpa – klicka här för recept![/caption]                 Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)

Philadelphiabullar med kanel

Ca 40 bitar Börja med fyllningen för den ska klickas ut på en tallrik och hinna frysa till bitar. Fyllning 75 g smör, rumsvarmt 100 g Philadelphiaost 1 ½ dl florsocker 1 msk vaniljsocker 2 tsk kanel Deg 25 g jäst 3 dl mjölk, ljummen 75 g smör, rumsvarmt ½ dl strösocker 1 nypa salt 7–8 dl vetemjöl Garnering ägg pärlsocker GÖR SÅ HÄR 1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna i en skål. Klicka ut ca 40 lika stora högar på en tallrik eller skärbräda. Ställ den i frysen i 1–2 timmar så att bitarna blir frysta. 2. Deg: Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, strösocker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en lite kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min. 3. Tryck ut degen med mjölade händer i en långpanna, ca 29 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. 4. Tryck ca 40 hål i degen med pekfingret. 5. Tryck ner en bit fryst smörfyllning i varje hål. 6. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 7. Grädda bullen mitt i ugnen i 20–25 min. Låt den svalna i formen. Skär bullen i rutor med en vass kniv. [caption id="attachment_11073" align="" width="860"]1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna i en skål. Klicka ut ca 40 lika stora högar på en tallrik eller skärbräda. Ställ den i frysen i 1–2 timmar så att bitarna blir frysta. 1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna i en skål. Klicka ut ca 40 lika stora högar på en tallrik eller skärbräda. Ställ den i frysen i 1–2 timmar så att bitarna blir frysta.[/caption] [caption id="attachment_11074" align="" width="860"]2. Deg: Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, strösocker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en lite kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min. 2. Deg: Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, strösocker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en lite kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.[/caption] [caption id="attachment_11075" align="" width="860"]3. Tryck ut degen med mjölade händer i en långpanna, ca 29 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. 3. Tryck ut degen med mjölade händer i en långpanna, ca 29 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.[/caption] [caption id="attachment_11076" align="" width="860"]4. Tryck ca 40 hål i degen med pekfingret. 4. Tryck ca 40 hål i degen med pekfingret.[/caption] [caption id="attachment_11077" align="" width="860"]5. Tryck ner en bit fryst smörfyllning i varje hål. 5. Tryck ner en bit fryst smörfyllning i varje hål.[/caption] [caption id="attachment_11078" align="" width="860"]6. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 6. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.[/caption] [caption id="attachment_11079" align="" width="860"]7. Grädda bullen mitt i ugnen i 20–25 min. Låt den svalna i formen. Skär bullen i rutor med en vass kniv. 7. Grädda bullen mitt i ugnen i 20–25 min. Låt den svalna i formen. Skär bullen i rutor med en vass kniv.[/caption]   philadelphiabullar3 philadelphiabullar4 philadelphiabullar2

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Pannacottapaj med vit choklad & hallonsås

Ljuvlig pannacottapaj med vit choklad på en smarrig, smulig botten.

0

Vit chokladmoussetårta med jordgubbar

Lätt kladdig chokladbotten, jordgubbar och vit chokladmousse. Allt som behövs för en perfekt tårta!

0

Amerikansk cookie med choklad & kola

Segmjuk cookie i jätteformat, fylld med hackad choklad och Dumlekola – supersmarrig!

0

Spröda hallongrottor

Spröda och ljuvligt goda syltkakor som är roliga att göra.

0

Vit chokladkladdkaka med hallongrädde

Urläcker, god vit chokladkladdkaka med fräsch och fluffig hallongrädde.

0

Enkel focaccia

Lättbakat & saftigt buffébröd som bara behöver jäsa en gång.

0

Ananaskärleksmums

Fräscha, saftiga ananasrutor med läcker glasyr och ananas på toppen.

0

Krispig mjölkchokladkladdkaka

Läcker mjölkchokladkladdkaka med crunchig chokladganache på toppen.

0

Mjölkchokladscheesecake med maränger

Läcker, fryst dessert som kan göras ett par dagar före servering.

0

Vitlöksbröd med flingsalt

Ljuvligt goda vitlöksbröd som har en rykande åtgång.

0

Klassiska semlor

Luftiga, saftiga och ljuvligt goda semlor med mandelmassa och vispgrädde.

0

Nutellabrownies med bara 4 ingredienser

Ljuvligt goda Nutellabrownies som är superenkla att göra och har en rykande åtgång.

0