Underbara vetebullar som räcker till många och är busenkla att göra. I stället för att kavla ut degen och och baka vanliga kanelbullar är det mycket lättare att bara trycka ut degen i en långpanna och fylla hålen i degen med en krämig kanelfyllning. Bullarna blir supersaftiga, luftiga och goda, men frys in de bullar som blir över samma dag som de bakas och ta fram och tina dem efter behov. De smakar de nybakat igen!
[caption id="attachment_11082" align="" width="280"]Baka en saftig & ljuvligt god pizzalimpa – klicka här för recept![/caption]
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)
Philadelphiabullar med kanel
Ca 40 bitar
Börja med fyllningen för den ska klickas ut på en tallrik och hinna frysa till bitar.
Fyllning75 g smör, rumsvarmt100 g Philadelphiaost1 ½ dl florsocker1 msk vaniljsocker
2 tsk kanelDeg25 g jäst3 dl mjölk, ljummen75 g smör, rumsvarmt½ dl strösocker1 nypa salt
7–8 dl vetemjölGarnering
ägg
pärlsockerGÖR SÅ HÄR1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna i en skål. Klicka ut ca 40 lika stora högar på en tallrik eller skärbräda. Ställ den i frysen i 1–2 timmar så att bitarna blir frysta.
2. Deg: Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, strösocker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en lite kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
3. Tryck ut degen med mjölade händer i en långpanna, ca 29 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Tryck ca 40 hål i degen med pekfingret.
5. Tryck ner en bit fryst smörfyllning i varje hål.
6. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
7. Grädda bullen mitt i ugnen i 20–25 min. Låt den svalna i formen. Skär bullen i rutor med en vass kniv.
[caption id="attachment_11073" align="" width="860"] 1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna i en skål. Klicka ut ca 40 lika stora högar på en tallrik eller skärbräda. Ställ den i frysen i 1–2 timmar så att bitarna blir frysta.[/caption]
[caption id="attachment_11074" align="" width="860"] 2. Deg: Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, strösocker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en lite kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.[/caption]
[caption id="attachment_11075" align="" width="860"] 3. Tryck ut degen med mjölade händer i en långpanna, ca 29 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.[/caption]
[caption id="attachment_11076" align="" width="860"] 4. Tryck ca 40 hål i degen med pekfingret.[/caption]
[caption id="attachment_11077" align="" width="860"] 5. Tryck ner en bit fryst smörfyllning i varje hål.[/caption]
[caption id="attachment_11078" align="" width="860"] 6. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.[/caption]
[caption id="attachment_11079" align="" width="860"] 7. Grädda bullen mitt i ugnen i 20–25 min. Låt den svalna i formen. Skär bullen i rutor med en vass kniv.[/caption]
Foto: Linda Andersson PULL APART BREAD I USA kallas den här vetelängden för pull apart bread, dra isär-bröd på svenska. Den blir oerhört saftig och gräddas i en limpform. Superläcker, kul variant av en kanellängd. Och den blir extra saftig när den gräddas på detta sätt i en limpform! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så …