Pollykladdkaka – en riktigt lyxig godiskladdkaka som passar lika bra som dessert, till fikat och som tårta på ett kalas. Servera gärna med vispgrädde eller glass.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här)
Tips! Baka en ljuvligt god citronkladdkaka – klicka här för recept!
POLLYKLADDKAKA
Ca 12 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg (läs* skillnaden nedan)
¾ dl kakao
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
Garnering
1 påse Polly
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–22 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
Lägg på Polly på hela kakan när den är ljummen. Inte direkt när den kommer ut ur ugnen får då smälter de. Men kakan måste vara ljummen så att Pollybitarna smälter fast i kakan. Ställ kakan i kylen.
Tips!
Bröa formen med kokos – supergott och en personlig favorit! Men om du inte gillar det så bröar du formen med vanlig ströbröd.