Ofta bakar man Saffranskärleksmums i en långpanna, men jag har bakat den i en rund, vanlig form och det går alldeles utmärkt och den är sååå himla god!!! Saffranskakan är supersaftig och den är täckt med en ljuvlig glasyr och kokos!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Saffranskärleksmums
Ca 12 bitar
Smet
3 dl strösocker
2 ägg
½ g saffran (1 paket)
175 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Glasyr
35 g smör, smält
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
1–2 msk pressad citron eller apelsin (eller bara vatten)
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda saffranet i mjölken och rör ner det och smöret i äggsmeten. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Smörj och bröa en rund form, ca 23–24 cm i diameter. Häll smeten i formen.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienser till en glasyr. Anpassa vätskan så att den blir lagom bredbar. Strö över kokos. Låt glasyren stelna.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Här hittar du fler goda julrecept att baka!
Här hittar du fler goda julrecept att baka!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
Supergod vart kär i detta bakverk.
Kan varmt rekommendera!!!!
Kanon god och så smidig att baka.
Jättegod och saftig Gjorde i rund form.
Ser jättefin ut! Vad tror ni om philadelphiafrosting på?
Funkar bra!
Ser god ut. men jag ska göra en saffranskaka och ha tosca smet ovanpå, det har jag längtat efter i ett par veckor nu. Men nu ska den bli bakad.
ser smaaig ut
Jättegod👍🏼💫
Låter gott