Bloggar Lindas äpplen Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor

Äppelsockerkaka med kanel

205 röster

dagens-recept

appelsockerkaka

En riktigt saftig och god sockerkaka som innehåller ingredienser som man ofta har hemma. Den piffas till med rivet äpple och kanel som gör den extra saftig och smakrik.

Så blir sockerkakan luftig
När man bakar en sockerkaka är det viktigt att man skapar och blandar in luftbubblor i smeten så att den koldioxid som bildas från bakpulvret under gräddningen har någonstans att ta vägen. Detta gör man genom att vispa ägg och strösocker pösigt. Ägget innehåller lecitin som som hjälper till att skapa luftbubblor. Koldioxiden fastnar då i bubblorna som bildas under vispningen och kakans volym växer och blir luftig.

Gör en saftig kanelbullekaka – klicka här för recept!
Gör en saftig kanelbullekaka – klicka här för recept!

Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen – klicka här!

Här hittar du alla recept i Linda bakskola!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Skarmavbild-2020-10-11-kl.-09.00.07.png

Vill du ha fler bra recept från Lindas bakskola – köp Lindas bakböcker med nya, härliga recept som också har steg-för-stegbilder som visar hur man göra! Klicka här och beställ!

Äppelsockerkaka med kanel

12–14 bitar

Rivet äpple i smeten gör kakan oerhört saftig och god.

2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl vetemjöl
100 g smör, smält
1 dl mjölk
1/2 tsk kanel
1 äpple utan skal, rivet

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR
1.
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

3. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. Rör om. Blanda ner det smälta smöret och mjölken och tillsätt det i smeten. Vispa ihop allt till en slät smet.

4. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Pudra lite av kanelen i botten.

4. Riv äpplet på den grova sidan på ett rivjärn.

5. Blanda ner äpplet och resten av kanelen i smeten. Häll sedan ner den i formen.

6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik och skär den i bitar. Pudra gärna lite florsocker på kakan före servering.

Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen – klicka här!

1. Gör smeten enligt receptet. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Pudra lite av kanelen i botten.
1. Gör smeten enligt receptet. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Pudra lite av kanelen i botten.
2. Riv äpplet på den grova sidan på ett rivjärn.
2. Riv äpplet på den grova sidan på ett rivjärn.
3. Blanda ner äpplet och resten av kanelen i smeten och häll den i formen. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 min.
3. Blanda ner äpplet och resten av kanelen i smeten och häll den i formen. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 min.
4. Låt kakan svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik och skär den i bitar.
4. Låt kakan svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik och skär den i bitar.

appelsockerkaka2

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Mums-mums med kokos

Ljuvligt goda skumtoppar doppade i mörk choklad och kokos.

0

Strasskakor med chokladlinser

Klassiska, spritsade kakor som är oerhört spröda och goda.

0

Flätad vallmolimpa

Ett vackert, luftigt bröd som är enkelt att göra och himmelskt gott med smör och en skiva ost på.

0

Klippt kanellängd

Klippta kanellängder är både eleganta och gudomligt goda.

0

Lantbröd

Mustigt, enkelt och gott bröd som är bakat på lantbrödsmjöl som innehåller surdeg, vete, råg och rågkli.

0

Philadelphiabullar med citronsmak

Gudomligt goda och saftiga philadelphiabullar som bakas i långpanna.

0

Kardemummaskorpor – knapriga & goda

Skorpor är ett vetebröd som efter gräddningen torkas i ugnen så de blir knapriga och goda.

0

Brödpinnar med flingsalt & oregano

Brödpinnar med flingsalt & oregano är enkla att göra och ett perfekt snacks eller tilltugg på festen, framför TV:n och på buffén.

0

Minilimpor med graham & linfrön

Saftiga och fiberrika minilimpor med graham och linfrön som är goda till frukost, mellis eller på buffén.

0

Så gör du snygga & goda gifflar!

Gifflar är både roliga att göra och goda att äta.

0

Kärleksmums – en älskad chokladdröm

Ljuvligt goda chokladrutor med chokladkaffeglasyr och kokos.

0

Rågsiktskakor – klassiska matbröd

Saftiga och goda rågsiktskakor med hål i mitten som är enkla och roliga att göra.

0