

Reklam för Jakobsdals Charkuteri – klicka här för att läsa mer om Jakobsdals!
Det är tredje året i rad som vi väljer Mor Matildas rimmade julskinka från Jakobsdals charkuteri hemma hos mig. Den godaste skinkan, en riktig delikatess som dessutom är mycket enkel att tillaga! Skinkan ligger i en vakuumförpackad stekpåse vilket innebär att man stoppar in skinkan direkt i ugnen i den förpackningen den levereras i. Så himla enkelt och tillagningsmetoden gör att skinkan blir extremt mör, saftig och god. Julskinkan består av de finaste skinkdelarna från svenska grisar.
Tillagningsmetoden kallas sous vide vilket innebär låg ugnsvärme och det gör skinkan extremt saftig och mör. Och den sköter sig helt själv i ugnen. Den här tillagningsmetoden kan inte gå fel, skinkan blir alltid supersaftig och god!
Jag har tillagat och ätit många olika skinkor i mina dar och det här är min favoritjulskinka! Enklast att tillaga och godast att äta – och den är svensk!
Här kan du se vilka butiker som säljer Mor Matildas rimmade julskinka – klicka här!
KOLLA MIN LILLA FILM HUR ENKELT MAN TILLAGAR MOR MATILDAS SKINKA (i slutet ser ni hur läcker den färdiga julskinkan blir).
Tillaga julskinkan så här:
1. Sätt ugnen på 80 grader (över- och undervärme).
2. Ta bort det yttre svarta nätet. Låt plastförpackningen (stekpåsen) vara kvar.
3. Lägg skinkan med sin stekpåse i en ugnssäker form.
4. Sticka in en köttermometer så att spetsen hamnar i den tjockaste delen.
5. Ställ formen i ugnen. Undvik att stekpåsen vidrör något värmeelement.
6. Ta ut skinkan när termometern visar 70 grader.
7. Ställ skinkan svalt någon timma, gärna i kylskåpet.
8. Ta bort stekpåsen och det inre nätet – låt dig väl smaka!
Griljering
1 ägg
2 msk sötstark senap
ströbröd
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda ägg och senap. Pensla det över skinkan. Strö över ströbröd.
3. Griljera skinkan mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills den är gyllenbrun.
Mor Matildas rimmade julskinka från Jakobsdals charkuteri är en riktig delikatess! Skinkan ligger i en vakuumförpackad stekpåse vilket innebär att man stoppar in skinkan direkt i ugnen i den förpackningen den levereras i. Så himla enkelt och tillagningsmetoden gör att skinkan blir extremt mör, saftig och god. Julskinkan består av de finaste skinkdelarna från svenska grisar.