

BANANLIMPA Nyttig, supergod bananlimpa med havregryn och ägg i degen istället för vetemjöl. Degen rör man bara ihop och den behöver varken knådas eller jäsa. Superenkelt! Det här brödet är såååå himla gott! En superbra recept som dessutom är hälsosamt!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Bikarbonat ger brödet en lite mörkare färg än bakpulvret.
Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Jag är supernöjd med utformningen av min nya ugnsform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även denna äppelkaka, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!
Bananlimpa med havregryn
1 st
2 mosade bananer
10 dl havregryn
2 tsk bikarbonat (eller 1 msk bakpulver)
1 1/2 tsk salt
5 ägg
3 dl filmjölk, kvarg eller naturell yoghurt
Garnering
1 banan (delad på längden)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Mosa bananerna.
2. Blanda ihop havregryn, bikarbonat och salt i en bunke.
3. Tillsätt ägg, filmjölk och och mosade bananer. Rör om ordentligt till en kladdig deg.
4. Häll degen i en limpform, täckt med bakplåtspapper. Dela en banan på längden och lägg ovanpå smeten.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Ta upp limpan ur formen och låt den kallna. Skär den i skivor när den kallnat.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!