Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd

Scones i långpanna

14 röster

Scones är ett klassiskt, snabbt frukostbröd som inte behöver jäsa. Att baka ut det i långpanna eller på en vanligt ugnsplåt gör det ännu enklare och räcker till många. Frys direkt in de bröd som inte äts upp så blir de som färska om du tinar dem snabbt i mikron.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

SCONES i långpanna

12 bitar

Tips! Byta ut 2 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl. Det går också bra att tillsätta ca ½ dl blandade frön i degen.

1 msk bakpulver
1 1/2 tsk salt
10 dl vetemjöl
150 g smör, rumsvarmt
5 dl filmjölk (naturell yoghurt eller mjölk)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en deg.

2. Tryck ut degen i en långpanna eller på en ugnsplåt, ca 2 cm tjock. Om du har en stor plåt trycker du inte ut degen i kanterna, utan gör den ca 2 cm tjock.

3. Skär degen i 12 rutor och nagga med en gaffel.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 18–20 min. Låt dem svalna på plåten.

Gör frallor av degen istället: Degen kan också delas i 12 bitar och formas till runda frallor. Grädda dem i 250 grader i ca 12-13 min mitt i ugnen.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Morotsbröd i långpanna

Rustika morotsrutor som innehåller både fibrer och morötter som gör brödet extra saftigt och gott. Ett bröd som räcker till många och gör frukosten riktigt lyxig. Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här! Morotsbröd i långpanna 20 st 25 g jäst5 dl vatten eller mjölk, fingervarmt1/2 dl rapsolja2 dl havregryn3 dl rågmjöl …

0

Hamburgerbröd / frallor

Hamburgerbröd/frallor. De här bröden funkar precis lika bra som hamburgerbröd eller frallor! Ett fantastiskt bra recept som ni verkligen måste baka! Släng in bröden i frysen och ta fram när du ska käka hamburgare eller frukost! Lika gott vilket som! Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här! 16–20 st 50 g jäst6 …

0

FRALLOR I AIRFRYER

REKLAM FÖR ATT BAKA FRALLOR I AIRFRYER – fluffiga, härliga, mjuka frallor som är makalöst goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in! Jag är så glad och nöjd över min airfryer! Den är så himla bra och den drar mindre el än den vanliga ugnen, vilket är …

1

Kanelgömma i långpanna

Saftig, mjuk kaka med kanelkryddad smultopping. En härlig kaka man alltid kan baka när man vill bjuda på gofika. Kanelgömma i långpanna Ca 20 bitar Smultopping 100 g smör, kylskåpskallt1 1/2 dl strösocker2 dl havregryn2 tsk kanel2 tsk vaniljsocker Smet3 ägg3 dl strösocker2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker75 g smör2 dl mjölk4 1/2 dl vetemjöl GÖR …

0

BESTÄLL LINDAS LÄTTBAKADE FAVORITER

REKLAM Äntligen är min nya bakbok klar! Den här boken Lindas lättlagade favoriter är en bakbok som bör finnas i varje kök! Jag har bakat massor av favoritrecept som ni kommer älska! De bästa bakrecepten som jag vill att ni alla ska ta del av! KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA, SUVERÄNA BAKBOK! Alla …

0

Vit kladdkaka

VIT KLADDKAKA När man får oväntat besök är en den här vita kladdkakan alltid uppskattad och läcker att bjuda på. Tips! Du kan baka kladdkakan i en vanlig rund springform, ca 24 cm i diameter. Gör då en halv sats kladdkaka och grädda i ca 20 min. Vit kladdkaka Ca 16 bitar 250 g smör200 …

0

Calzone – inbakad pizza

Calzone – inbakad pizza som är himmelskt god! Pizza – Calzone! Jag älskar inbakad pizza, det är så himla gott! Innehållet blir så saftigt och gott med den smälta osten som rinner ut när man skär den i bitar. Ljuvligt! Fyllningen kan man variera med vad man vill. I stället för skinka är det gott …

0

Knäckig blåbärspaj

Det knäckiga täcket är knäckande gott. Det går bra att byta ut blåbären mot hallon, jordgubbar eller äpplen om man vill variera sig ibland. Servera gärna med en krämig vaniljsås. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka …

0

Dillstuvad potatis

Krämig dillstuvad potatis är gott till det mesta! Speciellt till lax eller annan fisk, men även till kyckling kött och vegobiffar! Det är lätt att tillaga, men man får vara försiktig och inte koka på för hög värme för mjölk bränns väldigt lätt. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept …

0

Leopardkaka

Tigerkaka, leopardkaka, ja det finns flera djuriska namn på kakorna. Den här ljus och mörk fläckiga kakan har fått sitt namn från leoparden. Tigerkakan är mer randig, men annars ganska lika recept! En härlig mjuk, saftig kaka med ljus apelsin- och mörk chokladsmet. En toppengod kaka att bjuda på till fikat! Här hittar du recept …

0

Bärkladdkaka

När man får oväntat besök är en den här kladdkakan alltid uppskattad och läcker att bjuda på. Du kan själv välja vilka bär du lägger på smeten. Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Vit bärkladdkaka …

0

BAGUETTER

Rustika baguetter med flingsalt på toppen. De har en frasig skorpa och luftigt innanmäte. Bjud på dessa goda baguetter till helgmiddagen, på buffén eller ta med på picknick. Tips! Degen kan stå och jäsa i kylen hela dagen om du vill förbereda och göra degen 6-8 timmar innan den ska gräddas. Baka sedan ut bröden en …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x