En härlig mjuk, saftig kaka med ljus apelsin- och mörk chokladsmet. En toppengod kaka att bjuda på till fikat!
Här hittar du fler recept med mjuka kakor – klicka här!
Leopardkaka
20 bitar
4 ägg
3 dl strösocker
175 g smör, smält
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
5 dl vetemjöl
smaksättning 1
2 msk kakao
smaksättning 2
finrivet skal av 1 apelsin eller citron
2 tsk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och bland till en slät smet.
2. Häll över 1/3 av smeten i en annan skål. Tillsätt 2 msk kakao (smaksättning 1) och rör om.
3. Riv skalet av 1 apelsin. Tillsätt skalet och vaniljsocker i den ljusa smeten (smaksättning 2). Rör om ordentligt.
4. Häll den ljusa smeten i en ugnsform, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
5. Klicka ut den mörka smeten på den ljusa (den är lite fastare i konsistensen).
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 20–23 minuter. Skär kakan i rutor när den svalnat. Pudra ev. över lite florsocker.