Magiskt god, extremt saftig & god pepparkakskärleksmums med glasyr & kokos. Den här kakan är galet god, en ny favorit som jag kommer baka om och om igen! Så himla nöjd med det här receptet. Det går bra att frysa in kakan i bitar och ta fram efter behov.
Recept på egen pepparkakskrydda finns här!TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!
Pepparkakskärleksmums
Ca 20 bitar3 ägg 2 ½ dl strösocker 3 ½ dl vetemjöl2 tsk pepparkakskrydda 1 tsk kanel 2 tsk bakpulver 150 g smör, smält 1 dl mjölkGlasyr
50 g smör, smält 2 tsk vaniljsocker 4 ½ dl florsocker 1 ½–3 msk vattenGarnering
kokosGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, pepparkakskrydda, kanel och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min. Låt den kallna i formen.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så den blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över kakan.
6. Strö över kokos och låt sedan glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
[caption id="attachment_55069" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, pepparkakskrydda, kanel och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_55070" align="" width="860"] 2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.[/caption]
[caption id="attachment_55080" align="" width="860"] 3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min. Låt den kallna i formen.[/caption]
[caption id="attachment_55071" align="" width="860"] 4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så den blir lagom bredbar.[/caption]
[caption id="attachment_55072" align="" width="860"] 5. Bred ut glasyren över kakan.[/caption]
[caption id="attachment_55073" align="" width="860"] 6. Strö över kokos och låt sedan glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.[/caption]
[caption id="attachment_55084" align="" width="305"]Ljuvligt god pepparkakskladdkaka – klicka här för recept![/caption]
[caption id="attachment_54963" align="" width="305"]Ljuvligt god wienerchoklad – klicka här eller på bilden för recept![/caption]
Ljuvligt god, underbar julmustkola! Ättikspriten i kolan gör att man minimerar risken för att kolan ska sockra sig när den stelnat. Det brukar gå bra utan, men med ättiksprit är man helt säker på att den inte sockrar sig. Tips! Fler goda, enkla godisrecept – klicka här! Julmustkola 2 dl vispgrädde 2 dl ljus sirap …
Ett perfekt kladdkaka recept! Den allra godaste kladdkakan som finns och det här receptet på kladdkaka är väl beprövat. En perfekt kladdkaka som varmt rekommenderas. Den är mycket enkel att baka kladdkaka och kladdkaka funkar att bjuda på i alla lägen. Alla älskar kladdkaka! KLADDKAKA RECEPT Kladdkaka är nästan ännu godare dagen efters så den …