
I stället för klassiska scones har jag bakat en limpa av samma deg. Den blir otroligt mjuk och god. Den innehåller bakpulver som jäsningsmedel och behöver inte jäsa före gräddningen.
Tips! Byta ut 2 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl. Blanda gärna i ½ dl blandade frön i degen.
Tips! Klassiska scones: Degen kan också delas i 9 bitar och formas till runda frallor. Grädda dem i 250 grader i ca 12–13 min, mitt i ugnen.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
Sconeslimpa
1 st
1 msk bakpulver
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk (eller mjölk)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en deg.
2. Lägg degen i en limpform klädd med bakplåtspapper .
3. Strö lite vetemjöl över limpan.
4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min. Ta upp de ur formen och låt den svalna på ett galler.